Beste infrarood kachel (beste infrarood verwarming)
02 januari 2024 

Beste infrarood kachel (beste infrarood verwarming)

Het gebruik van een infrarood kachel, en infrarood verwarming in het algemeen, heeft veel voordelen! Allereerst is het over het algemeen een energiezuinige kachel. De infrarood straling zorgt er namelijk voor dat de warmte direct wordt afgegeven. Zonder opwarmtijd. Daarnaast geeft het natuurlijk gericht warmte af, waardoor je niet onnodige ruimtes aan het verwarmen bent. Maar wat is nou de beste infrarood kachel? Ik testte er elf uit en maakte een top 6!

Samenvatting beste infrarood kachel 2024 (top 6)

Heb je geen zin om de hele blog te lezen? Geen probleem! Hieronder vind je een samenvatting van mijn beste infrarood verwarming top 6. Bij het samenstellen van deze lijst heb ik vooral gelet op de volgende punten: de beste infrarood panelen, geschikt voor een grote en kleine ruimte, lange levensduur, laag energieverbruik, een goede prijs kwaliteit verhouding en positieve reviews van andere gebruikers.

Beste infrarood kachel

Vultec Infrarood kachel

Als je op zoek bent naar de beste infrarood kachel dan is het Vultec infrarood paneel een goede optie! Met slechts een vermogen van 450 watt biedt dit infrarood paneel alsnog in korte tijd een aangename warmte. Een reden dat deze infrarood kachel wat mij betreft tot de beste infrarood verwarmingen hoort, is vanwege het feit dat je het infrarood paneel kunt verwarmen met je smartphone.

Deze app bediening zorgt ervoor dat je de infrarood kachel op afstand kunt aanzetten, waardoor je thuis komt in een lekker verwarmde ruimte. Een ander voordeel aan deze infrarood verwarming kachel is dat het makkelijk te installeren is. De wieltjes installeren vond ik wel wat lastiger gaan, maar er staan allerlei handige filmpjes online, waardoor je er echt wel uitkomt!

Als je het infrarood paneel aan de muur wilt ophangen, kan dit overigens ook! Verder heeft deze infrarood kachel een koolstofkristal verwarmingselement. Dit heeft als grote voordeel dat het infrarood paneel voor een gelijkmatige warmteverdeling zorgt. Zonder veel geluid, condensatie, geur of stof verspreiding.

Verder houdt je het verbruik van het infrarood paneel goed in de gaten met de bijgeleverde plugin thermostaat. Dit maakt het ook een energiezuinige en efficiënte verwarmingsoplossing. Kortom, het Vultec infrarood verwarmingspaneel is zeker het proberen waard als je op zoek bent naar de beste infrarood verwarming in de vorm van een infrarood kachel.

Kenmerken infrarood verwarmingspaneel

 • Type verwarming: slimme infrarood kachel
 • Vermogen: 450 watt
 • Geschikte ruimte: 7 m2
 • Warmtestanden: 1 infrarood verwarming stand
 • Afmeting: 80x60x2 cm
 • Bevestiging: vrijstaand infrarood paneel of als wandpaneel
 • Voordelen: app bediening, makkelijk te installeren, weinig geluid, thermostaat

beste infrarood verwarming

ICQN infrarood kachel

Ook de ICQN infrarood kachel hoort zeker thuis in deze lijst met beste infrarood verwarmingen. Het gaat om een vrij compacte infrarood kachel dat de ruimte in korte tijd verwarmt doormiddel van krachtige infrarode stralen. Binnen ongeveer twintig minuten is het infrarood verwarmingspaneel volledig op temperatuur!

Een groot voordeel aan deze infrarood kachel is dat het om een vrijstaand en bovendien draagbaar ontwerp gaat. Dit maakt het de perfecte infrarood verwarming voor als je de kachel in meerdere kamers wilt gebruiken. Hierin is het advies om het in ruimtes tot 10 vierkante meter te gebruiken.

Verder is er ook aandacht besteed aan de veiligheid van de infrarood kachel. Zo zorgt de omvalbeveiliging ervoor dat de kachel automatisch uitschakelt als het omvalt. Daarnaast viel het mij op dat de infrarood verwarming erg stil is. Dit maakt het ook een geschikte infrarood verwarming voor in de slaapkamer. Kortom, de ICQN infrarood kachel biedt een effectieve, energiezuinige en veilige verwarmingsoplossing voor kleinere ruimtes.

Kenmerken infrarood verwarmingspaneel

 • Type verwarming: infrarood kachel
 • Vermogen: 900 Watt
 • Geschikte ruimte: 10 m2
 • Warmtestanden: 1 infrarood verwarming stand
 • Bevestiging: vrijstaand infrarood paneel
 • Afmetingen: 54,5 x 28 x 17,2 cm.
 • Voordelen: erg stil, draagbaar

beste infrarood kachel

VH infrarood verwarmingspaneel

Ook de Vultec infrarood verwarming is een goede optie als je op zoek bent naar de beste infrarood kachel voor specifieke behoeften. Bijvoorbeeld het verwarmen van je benen tijdens het thuiswerken. Of het verwarmen van de plek waar je zit als je tv aan het kijken bent. Het gaat namelijk om een compact infrarood paneel van 60 bij 60 centimeter.

Je plaatst het paneel vrij dichtbij om zo te profiteren van de aangename warmte die het infrarood verwarming paneel uitstraalt. Dit maakt het een uitstekende keuze voor de koukleumen onder ons! Daarnaast kan je cv ketel hierdoor waarschijnlijk een paar graden lager gezet worden.

Maar wat maakt het VH infrarood paneel nou de beste infrarood kachel voor kleine ruimtes? Wat mij betreft is dit vooral vanwege de vele extra's. Zo zit er een geïntegreerde thermostaat in, is het infrarood paneel bedienbaar via de SmartLife app en is het in te stellen op verschillende warmtestanden en tijden. Je kunt dus zelf de temperatuur instellen. Iets wat de meeste infrarood kachels niet kunnen.

Verder is het infrarood verwarmingspaneel te bedienen via een handige app. Dit hoeft overigens niet. Daarnaast vond ik de montage heel makkelijk. Je kunt het op de wand monteren. Wat misschien fijn is als je het op een vaste thuiswerk plek wilt gebruiken. Maar ook als vrijstaande infrarood kachel om via de wielen in verschillende ruimtes te gebruiken. Kortom, ook de VH verwarming is een aanrader!

Kenmerken infrarood verwarmingspaneel

 • Type verwarming: infrarood kachel
 • Vermogen: 360 watt
 • Geschikte ruimte: 3m2
 • Warmtestanden: infrarood verwarming stand
 • Afmeting: 60x60 cm
 • Bevestiging: vrijstaand infrarood paneel of als wand infrarood paneel
 • Voordelen: met afstandsbediening, geïntegreerde thermostaat, wifi infrarood paneel

beste infrarood verwarming

Höffmayr infrarood verwarming

Een infrarood verwarming dat ook zeker een plek verdient in deze beste infrarood kachel top 6 is de Hoffmayr infrarood kachel. Niet alleen omdat het de infrarood panelen er vanaf de buitenkant strak en modern uitzien, maar ook omdat het infrarood verwarming doet wat het beloofd. Namelijk: snel verwarmen.

De infrarood panelen zijn mooi afgewerkt en kunnen zowel worden opgehangen als neergezet worden. En zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden. Maar wat de infrarood kachel wat mij betreft vooral zo goed maakt, is dat het een ingebouwde thermostaat heeft. Hierdoor kun je precies bijhouden wat je verbruikt en zorg je ervoor dat de ruimte al warm is voordat je binnen bent. Dit gaat overigens super snel.

Verder zit er een handige gratis app bij, waardoor het gebruik nog gemakkelijker gaat. Bovendien kun je de infrarood kachel op afstand bedienen en programmeren op de voor jou gewenste instellingen. Ook gaat het installeren van de verwarming gemakkelijk. Kortom, of het nu gaat om hoofdverwarming in kleinere ruimtes, of zoneverwarming in grotere ruimtes, de Höffmayer kachel is zeker het overwegen waard.

Kenmerken infrarood verwarmingspaneel

 • Type verwarming: slimme infrarood kachel
 • Vermogen: 770 watt
 • Geschikte ruimte: 9 m2
 • Warmtestanden: 1 infrarood verwarming stand
 • Afmeting: 120x60 cm
 • Bevestiging: vrijstaand infrarood paneel of als wandpaneel
 • Voordelen: app bediening, makkelijk te installeren, met thermostaat

beste infrarood verwarming

Kibani Infrarood verwarming

Een infrarood verwarming die wat mij betreft ook door kan als beste infrarood kachel is het Kibani infrarood paneelAllereerst gaat het om een infrarood paneel met een vrij strak design. Die je zowel op de muur als het plafond kunt bevestigen. Dit maakt het een geschikte infrarood kachel voor verschillende ruimtes. Zeker als je muren en plafonds wit zijn zie je het paneel bijna niet hangen.

De infrarood verwarming kachel heeft een vermogen van 1200 watt en is geschikt voor ruimtes van 15 tot 25m2. Toen ik dit las, vond ik dit vrij breed genomen. Zelf heb ik de infrarood verwarming getest in een ruimte van 21 m2 en dit werkte goed. Het infrarood paneel zorgt binnen een halfuur voor een aangename warmte in de kamer.

Verder is het infrarood verwarmingspaneel heel makkelijk te installeren en is er zelfs de mogelijkheid om het paneel te koppelen aan slimme schakelaars. Om mogelijke oververhitting te voorkomen is de infrarood kachel uitgerust met een oververhittingsbeveiliging en IP44-bescherming. Kortom, als je op zoek bent naar de beste infrarood kachel, dan is het Kibani infrarood paneel zeker de investering waard!

Kenmerken infrarood verwarmingspaneel

 • Type verwarming: infrarood kachel
 • Vermogen: 720 watt
 • Geschikte ruimte: 14 m2
 • Warmtestanden: 1 infrarood verwarming stand
 • Afmeting: 59,5 x 119,5 x 2,2 cm
 • Bevestiging: als wand infrarood paneel of plafond infrarood paneel

beste infrarood kachel

Sinji infrarood verwarming

Ook de Sinji infrarood kachel biedt een energiezuinige manier van verwarmen! In dit geval wel heel energie zuinig. Het gaat namelijk om een relatief klein scherm dat de infrarode warmte heel gericht afgeeft. Zoals je op de foto hieronder kunt zien is het een opvouwbaar scherm.

Anders dan de infrarood panelen hierboven, gaat het in het specifiek om een infrarood verwarming in de vorm van bureau verwarming, waardoor je het voor specifieke behoeften kunt gebruiken. De bedoeling is namelijk dat je het scherm onder je bureau plaatst, waardoor het voor een aangename warmte onder je bureau zorgt.

Dit klinkt misschien gek en ook alsof het weinig zal doen, maar een warm onderlichaam (voeten en benen) zorgt vaak voor een warm lichaam! Zonder energie te verspillen aan het verwarmen van de omringende lucht. Als ik het infrarood paneel gebruik tijdens het werken, kan ik de centrale verwarming zelfs uit laten. Hierdoor kun je je energierekening aanzienlijk verlagen.

Verder zorgt het opbouwbare ontwerp er ook voor dat je het super makkelijk verplaatst en opbergt. Daarnaast beschikt de kachel over bescherming tegen oververhitting en kantelen. Kortom als je op zoek bent naar de beste infrarood verwarming, dan is die Sinji kachel niet alleen een milieuvriendelijke keuze, maar ook een kosten besparende oplossing!

Kenmerken infrarood verwarmingspaneel

 • Type verwarming: infrarood kachel
 • Vermogen: 165 watt
 • Geschikte ruimte: rondom voeten
 • Warmtestanden: 3 infrarood verwarming standen
 • Bevestiging: vrijstaand infrarood paneel,

beste infrarood kachel

Waarom geen Princess infrarood verwarmingspaneel?

Eén van de meest bekende infrarood verwarmingen is het Princess infrarood verwarmingspaneel. De reden dat deze kachel niet in deze Infrarood kachel top 6 staat, is omdat ik het persoonlijk echt geen fijne kachel vond.

Ondanks dat de elektrische kachel er strak uitziet en veel extra functies heeft, laat de belangrijkste functie, het verwarmen van de ruimte, echt te wensen over. Het infraroodpaneel slaagt er niet in om de ruimte te verwarmen. Althans bij de elektrische kachel die ik gekocht heb niet. Daarom zou ik het niemand aanraden.

beste infrarood verwarming

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming maakt gebruik van infrarode straling om warmte te genereren. In tegenstelling tot het centrale verwarmingssysteem, wat lucht verwarmt, verwarmen infraroodpanelen mensen rechtstreeks in een ruimte. Eigenlijk vergelijkbaar met de manier waarop de zon warmte afgeeft.

Over het algemeen wordt infrarood verwarming beschouwd als een van de beste opties voor efficiënte en comfortabele verwarming, vooral in ruimtes waar traditionele verwarmingssystemen )convector verwarming' niet praktisch zijn of waar een snelle en gerichte warmtebron vereist is.

Daarnaast zijn infraroodpanelen vaak smal en modern van ontwerp, waardoor je voor ieder interieur wel een geschikt infrarood paneel vindt! Bovendien heb je allerlei verschillende soorten infrarood panelen. Denk aan een: metalen infrarood paneel, glazen infrarood paneel en aluminium infrarood paneel. En zelfs infrarood vloerverwarming. De beste infrarood panelen zijn wat mij betreft niet van glas.


Hoe werkt een infrarood verwarming?

Een infrarood verwarming werkt op elektriciteit en bestaat uit een infrarood paneel dat elektriciteit omzet in infrarood stralingswarmte. Deze infrarood stralingswarmte vervolgens wordt uitgestraald naar voorwerpen en oppervlakken in de omgeving. Dit proces zorgt voor een efficiënte en aangename warmte.

Vooral omdat elektrische kachels die op infraroodpanelen werken niet de lucht in de ruimte verwarmen, maar de voorwerpen erin, waardoor er minder warmte verloren gaat door bijvoorbeeld luchtcirculatie. Je hebt daarom ook minder vermogen nodig. Veel minder dan een convector verwarming nodig heeft.

Het benodigde vermogen van een infraroodpaneel varieert. Dit is namelijk afhankelijk van de ruimte die het infrarood paneel moet gaan verwarmen. Over het algemeen wordt gesteld dat er gemiddeld 60 tot 100 watt per vierkante meter nodig is.

beste infrarood verwarming

Voordelen infrarood kachel

Infrarood verwarming of infrarood kachel heeft verschillende voordelen. Hieronder leg ik kort uit wat de algemene voordelen van een infrarood verwarming zijn!

1. Infrarood kachel = efficiënte manier van verwarmen

Eén van de voordelen van infrarood verwarming is dat energie efficiëntie. Een infrarood kachel is namelijk een efficiënte en gerichte warmtebron. Het infrarood verwarmingspaneel verwarmt namelijk objecten en mensen. Vergelijkbaar met uv straling. Zonder hierbij warmte te verspillen aan ongebruikte ruimtes. In vergelijking met traditionele verwarming systemen, dat lucht verwarmd, kan infrarood verwarming daarom juist helpen om energie te besparen.

2. Infrarood kachel = flexibel te gebruiken

Een ander voordeel van infrarood verwarming is dat het flexibel is in gebruik. Infrarood panelen kunnen worden geïnstalleerd als vaste verwarmingssystemen aan muren of plafonds. Maar er bestaat ook zoiets als een verplaatsbaar infrarood paneel. Wat handig kan zijn voor ruimtes die niet constant verwarmd hoeven te worden of voor gebruik op verschillende locaties.

3. Infrarood kachel = snelle opwarming

Een ander, wat mij betreft groot voordeel aan infrarood kachels is dat ze snel opwarmen. Infraroodstraling verwarmt voorwerpen en mensen onmiddellijk zodra de kachel is ingeschakeld. Er is dus ook geen opwarmtijd nodig zoals bij traditionele verwarmingssystemen.

Ideaal bij onverwachts bezoek. Of als je thuis bent en de verwarming de hele dag heeft uitgestaan. De optimale oppervlakte temperatuur voor een lage temperatuur infraroodpaneel ligt rond de 120°C. Bij deze temperatuur wordt een effectief lange golf infraroodstraling gegenereerd.

4. Infrarood kachel = fijn voor mensen met ademhalingsproblemen

Een infrarood verwarming maakt geen gebruik van lucht. En omdat de infraroodkachels geen lucht verwarmen, veroorzaken ze ook geen luchtcirculatie. Dit heeft als grote voordeel dat er ook geen lucht met stof en allergenen door de ruimte verspreid kan worden tijdens het verarmen. Wat natuurlijk vooral gunstig is voor mensen met ademhalingsproblemen.

5. Infrarood kachel = veiligheid

Een ander belangrijk pluspunt aan het gebruiken van infrarood verwarming in de vorm van een infrarood kachel is dat ze veilig in gebruik zijn. Infraroodkachels worden meestal niet zo heet als sommige andere verwarmingstoestellen. Dit verkleint het risico op brandwonden. Vooral als je kinderen of huisdieren hebt, is dit een geruststellend gevoel.

beste infrarood kachel

Waarop letten infrarood kachel kopen?

Als je op zoek bent naar de beste infrarood kachel, zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Hieronder heb ik zeven specificaties gezet waar ik op zou letten. Deze punten heb ik ook meegenomen in het samenstellen van deze Beste infrarood kachel top 6, zodat je de juiste nieuwe infrarood verwarming koopt!

Type infrarood paneel

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen welk infrarood paneel jouw voorkeur heeft. Infraroodkachels zijn namelijk verkrijgbaar met verschillende infrarood panelen. Veel gebruikte infrarood panelen zijn: wand infrarood panelen, plafond infrarood panelen, staande infrarood panelen en draagbare infrarood panelen. Kies het infrarood verwarmingspaneel dat het beste bij jouw ruimte past!

Vermogen en grootte infrarood verwarming

Als je op zoek bent naar de beste infrarood kachel, is het ook belangrijk om een infraroodkachel te kiezen met voldoende vermogen. Door allereerst te bepalen in welke ruimte, of ruimte, je de infrarood kachel wilt gebruiken, kun je ook gerichter kijken naar het minimale vermogen dat nodig is. Let hierbij ook op de afmetingen van de kachel om er zo voor te zorgen dat deze past en voldoende warmte levert.

Energie efficiëntie infrarood kachel

Waar ik persoonlijk ook op zou letten is de energie efficiëntie van de infrarood kachel. Een infrarood verwarmingspaneel is over het algemeen zuinig in gebruik, maar er zit alsnog een groot verschil tussen de verschillende infrarood kachels. Kijk daarom goed naar het energieverbruik en de warmteoverdracht. Het beste infrarood paneel geeft in ieder geval weinig warmte af aan de achterzijde en heeft eventueel een eco modus.

Bediening en functies

Als je op zoek bent naar de beste infrarood kachel is het ook goed om naar de bedieningsmogelijkheden en extra functies te kijken. Denk hierbij aan programmeerbare thermostaten, timers, verschillende verwarmingsstanden. Deze extra's maken het gebruik van de infrarood verwarming net iets makkelijker.

Veiligheid van infrarood verwarming

Je kunt er vanuit gaan dat een Nederlandse leverancier vrijwel altijd aan de juiste veiligheidsnormen voldoet. Maar controleer dit voor de zekerheid altijd even als je een infrarood kachel gaat komen. In de beschrijving staan dan altijd een aantal beveiligingsfuncties vermeld. Denk aan oververhittingsbeveiliging en kantelbeveiliging om het risico op ongelukken te minimaliseren.

infraroodverwarming

Wat is elektrische verwarming?

Elektrische verwarming houdt letterlijk in dat een verwarmingspaneel warmte uitstraalt door gebruik te maken van elektriciteit. Er zijn verschillende vormen van elektrische verwarming. Ieder met hun eigen kenmerken en toepassingen. Enkele veelvoorkomende vormen van elektrisch verwarmen zijn:

Elektrische verwarming in de vorm van infrarood stralingswarmte

Een vorm van elektrische verwarming is natuurlijk infrarood verwarming. Bijvoorbeeld in de vorm van een elektrische kachel. Infrarood panelen verwarmen voorwerpen en mensen direct door middel van infraroodstraling. Ze zijn efficiënt en kunnen worden gebruikt voor zowel het verwarmen van ruimtes of voor individuele behoeften, zoals een thuiswerk infrarood kachel of een terrasverwarming.

Elektrische verwarming in de vorm van radiatoren

Elektrische radiatoren werken op dezelfde manier als traditionele radiatoren. Alleen worden ze niet verwarmd door water, maar door elektriciteit. Dit zorgt ervoor dat de radiator minder energie verbruikt. Je kunt het gebruiken als bijverwarming, maar ook als hoofdverwarming.

Elektrische verwarming in de vorm van vloerverwarming

Een andere vorm van elektrische verwarming is vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming verwarmt een ruimte door elektrische kabels of matten onder de vloer te leggen. Het zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele warmteverdeling en zo voor een aangename oppervlakte temperatuur.

Elektrische verwarming in de vorm van elektrische boilers

Ook elektrische boilers zijn een vorm van elektrische verwarming. Ze verwarmen water dat vervolgens wordt gebruikt voor ruimteverwarming of warm water in sanitaire voorzieningen. Je kunt op de boiler de gewenste temperatuur instellen.

beste infrarood verwarming

Infrarood kachel de beste infrarood verwarming

Een infrarood kachel wordt vaak beschouwd als één van de beste vormen van infrarood verwarming. Maar waarom eigenlijk? Dit heeft verschillende redenen!

Het is de beste infrarood verwarming vanwege energiezuinigheid

Infrarood kachels worden onder andere als beste infrarood verwarming gezien, omdat ze energiezuinig zijn. Infrarood kachels gebruiken namelijk stralingswarmte om objecten en mensen direct te verwarmen, Geen lucht dat in de ruimte aanwezig is. Een bijkomend voordeel is dat de verwarmde voorwerpen zelf ook nog de infrarode stralen kunnen terugkaatsen. Hierdoor wordt energie efficiënter gebruikt en gaat er minder warmte verloren.

Het is de beste infrarood verwarming vanwege comfortabele warmte

Een andere factor die ervoor zorgt dat infrarood kachels als de beste infrarood verwarmingen gezien worden is de comfortabele warmte die ze in korte tijd creëren. Bovendien voelt de warmte van een infrarood kachel vaak comfortabeler aan dan die van centrale verwarmingssystemen. Dit komt vooral omdat de elektrische kachel directe stralingswarmte afgeeft.

Het is de beste infrarood verwarming vanwege gerichte verwarming*

Infrarood kachels kunnen gericht worden geplaatst om specifieke delen van een ruimte te verwarmen, waardoor ze ideaal zijn voor zonering en het leveren van warmte daar waar nodig is zonder onnodig andere delen van het huis te verwarmen. Infrarood panelen voor binnen hebben vaak een korte golf en producten hoge temperaturen. Terwijl infrarood panelen voor binnen juist weer vaker een lange golf hebben.

Het is de beste infrarood verwarming vanwege hypoallergeen

Omdat infrarood kachels geen lucht verplaatsen, kunnen ze helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door het minimaliseren van stofcirculatie en het verminderen van vochtigheid, wat gunstig kan zijn voor mensen met allergieën of ademhalingsproblemen.

Het is de beste infrarood verwarming vanwege de veiligheid

Als laatste zorgt de veiligheid van infrarood paneelverwarming er ook voor dat infrarood kachels als beste infrarood verwarming wordt gezien wordt. Moderne infrarood kachels zijn vaak uitgerust met verschillende veiligheidskenmerken, zoals oververhittingsbeveiliging en kantelbeveiliging, waardoor ze veilig en betrouwbaar zijn in gebruik.

Beste infrarood kachel

Beste infrarood panelen kiezen

Het bepalen van het beste infrarood paneel hangt af van de efficiëntie, duurzaamheid, bijbehorende keurmerken, kosten, thermische zekering, of de ruimte goed geïsoleerd is, of er een thermostaat nodig is en natuurlijk het beoogde gebruik. Over het algemeen wordt ieder type infraroodpaneel gemaakt van materialen met een goede warmtegeleiding en stralingskenmerken, zoals keramiek, glas, metaal of koolstofvezel.

Keramische infraroodpanelen hebben over het algemeen een goede warmteoverdracht en zijn duurzaam. Ze geven een gelijkmatige warmte af en zijn vaak wat goedkoper. Glaspanelen daarentegen geven juist vaker weer een mooiere uitstraling en zijn bovendien gemakkelijk schoon te maken. Ze zijn alleen wel vaak duurder dan keramische panelen en breken gemakkelijker, waardoor niet veel mensen kiezen voor glazen panelen.

Dan heb je ook nog metalen infraroodpanelen. Deze infrarood panelen zijn meestal dun en licht, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn. Ze hebben echter mogelijk niet zo'n goede warmteafgifte als keramische panelen. Daarnaast heb je nog koolstofvezel infrarood panelen. Deze zijn dun en flexibel, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende toepassingen. Denk aan vloerwarming of wand verwarming. Ze kunnen echter duurder zijn dan andere opties. Onze favorieten blijven:

beste infrarood kachel

Relevante bronnen

Misschien ook interessant

Onze Interline Infraroodsauna's

Interline Ruby 1-persoons 2.0

Interline Ruby 1 persoons

Klein, compact en duurzaam. De Interline Ruby 1 persoons sauna is geschikt voor iedereen die heerlijk thuis wilt genieten
Interline Ruby 2-persoons

Interline Ruby 2 persoons

Samen genieten! Toch liever samen genieten, ga dan voor de 2 persoons infrarood sauna
Interline Ruby 2-persoons hoekmodel

Interline hoekmodel

Nog een mooie hoek over in het huis? dan is het interline hoekmodel de perfecte keuze