Beste mobiele infrarood verwarming (top 5)
01 maart 2024 

Beste mobiele infrarood verwarming (top 5)

Een mobiele infrarood verwarming is wat mij betreft onmisbaar in de winter. Zeker sinds de energieprijzen de pan uit rijzen, is het bij ons thuis niet meer weg te denken. Het gaat namelijk om verplaatsbare infrarood panelen, waardoor je jezelf warmt houdt, zonder hierbij de hele ruimte te hoeven verwarmen. En dat zie je ook terug op je energierekening. In deze blog laat ik mijn Beste mobiel infrarood verwarming top 5 zien!

Samenvatting beste mobiele infrarood verwarming 2024

Heb je geen zin om de hele blog door te lezen, maar ben je wel benieuwd naar mijn Beste mobiele infrarood verwarming top 5? Hieronder heb ik alle infrarood panelen op een rijtje gezet. Bij het samenstellen van deze lijst heb ik vooral gelet op: de prijs, hoeveelheid warmte, gewicht, formaat en ervaringen van zowel mijzelf als anderen. Ik heb er inmiddels namelijk behoorlijk wat geprobeerd 

beste mobiele infrarood verwarming

1. Höffmayr mobiele infrarood verwarming

De Hoffmayr infrarood verwarming hoort zeker thuis in deze ´Beste mobiele infrarood verwarming top 5´. De infrarood panelen zijn modern, strak afgewerkt en geven warmte direct af. Daarnaast zijn de infrarood panelen heel licht, waardoor je het super makkelijk van ruimte naar ruimte verplaatst.

Wat ik in het specifiek heel goed vind aan het Hoffmayer mobiel infraroodpaneel, zijn de extra's die je erbij krijgt. Zo zit er een ingebouwde thermostaat in, waardoor je precies kunt bijhouden wat je verbruikt. Maar bijvoorbeeld ook een handige gratis app, waarmee je de infrarood panelen op afstand kunt bedienen.

Daarnaast kun je de hoogte van de infrarood stralingswarmte zelf bepalen en de infrarood panelen programmeren naar de gewenste instellingen. Verder is de installatie van de verwarming ook heel eenvoudig. Kortom, als je op zoek bent naar de beste mobiele infrarood verwarming, dan is de Hoffmayr infrarood panelen een goede optie!

Eigenschappen mobiel infrarood paneel

 • Vermogen: 720 watt
 • Geschikte ruimte: 9 vierkante meter
 • Afmeting: 120x60 cm
 • Kleuren: wit en zwart
 • Voordelen: ingebouwde thermostaat, bestuurbaar via app, makkelijk te installeren, wifi infrarood paneel

beste mobiele infrarood verwarming

2 .Vultec mobiele infrarood verwarming

Infrarood panelen die ook zeker thuis horen in deze beste infrarood verwarming top 5 is de Vultec infrarood verwarming. Het gaat ook hierbij ook weer om een infrarood verwarming met lichtgewicht panelen. Die direct warmte afgeven. Dit kun je zowel doen via het bedieningspaneel op de infrarood panelen zelf of via een handige app.

Een ander voordeel aan deze infrarood verwarming is dat de installatie eenvoudig is. Ook beschikken de infrarood panelen over een koolstofkristalverwarmingselement. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Zonder veel geluid, condensatie, geur of stof te verspreiden.

Verder kun je het energieverbruik van het infraroodpaneel goed in de gaten houden met de meegeleverde plug-in thermostaat. Dit maakt het tevens een energiezuinige en efficiënte verwarmingsoplossing. Kortom, het Vultec infrarood paneel kan wat mij betreft ook zeker door als beste infrarood verwarming.

Eigenschappen mobiel infrarood paneel

 • Vermogen: 1200 watt
 • Geschikte ruimte: 7 vierkante meter
 • Afmeting: 80x60x2 cm
 • Kleuren: wit
 • Voordelen: te bedienen met je mobiel, maakt weinig geluid, geïntegreerde thermostaat

beste mobiele infrarood verwarming

3. VH mobiele infrarood verwarming

Het houdt niet op met de slimme infrarood panelen, want ook de VH infrarood verwarming is een verplaatsbare verwarming die je op afstand kunt bedienen. Zowel via je smartphone als een bijgeleverde afstandsbediening. Daarnaast kun je de infrarood panelen natuurlijk ook op het verwarmingspaneel zelf bedienen.

Het gaat om een compacte mobiele infrarood verwarming van 60 bij 60 centimeter. Die je door de lichtgewicht panelen makkelijk van de ene ruimte naar de andere verplaatst. Je neemt de warmte zo lekker met je mee en voorkomt energie verspilling.

Wat deze infrarood verwarming naar mijn mening vooral zo goed maakt zijn de extra's. Zo zit er een geïntegreerde thermostaat in, kun je verschillende warmtestanden instellen en zit er een handige timer op. Verder kun je de VH infrarood verwarming zowel gebruiken als mobiele infrarood verwarming als vaste infrarood verwarming door het op te hangen. Kortom, een aanrader!

Eigenschappen mobiel infrarood paneel

 • Vermogen: 360 watt
 • Geschikte ruimte: 3 vierkante meter
 • Afmeting: 60x60 cm
 • Kleuren: wit
 • Voordelen: te bedienen met een afstandsbediening, smartphone of op het paneel zelf, ingebouwde thermostaat

beste mobiele infrarood verwarming

4. Veito infrarood paneel

Als je op zoek bent naar de beste infrarood verwarming met een strak design, komt de Indoor Carbon Heater om de hoek kijken. Ik denk dat het ontwerp in vrijwel ieder interieur past. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de werking. En hier ben ik ook zeer te spreken over! De handige afstandsbediening en vier warmtestanden maken het gebruik wat mij betreft heel eenvoudig en bovendien energiezuinig.

De infrarood panelen geven direct aangename warmte met een lager energieverbruik in vergelijking tot conventionele verwarmingssystemen. Terwijl het vermogen relatief hoog is, namelijk 1700 watt. Dankzij het unieke Carbon verwarmingselement gaat het infrarood paneel tot wel 10.000 uur mee. Wat een aanzienlijke levensduur biedt in vergelijking tot traditionele verwarmingssystemen.

Met de bijgeleverde afstandsbediening kunt je de infraroodpanelen gemakkelijk bedienen. Dit is ook handig als je er meerderen hebt staan. Met een paar klikken op de knop, verwarm je het hele terras. Daarnaast beschikt de infrarood verwarming over een ingebouwde thermostaatfunctie voor een nauwkeurige temperatuurregeling.

Ook is het infrarood paneel voorzien van veiligheidskenmerken zoals een omvalbeveiliging, oververhittingsbeveiliging extra stevige behuizing. Kortom, als je op zoek bent naar de beste infrarood panelen is de Veito infrarood verwarming zeker de investering waard!

Eigenschappen mobiel infrarood paneel

 • Vermogen: 800, 1100, 1400 en 1700 watt
 • Geschikte ruimte: 1700 m2
 • Afmeting: minimaal 86 cm / maximaal 115 cm
 • Kleuren: wit
 • Voordelen: oververhitting beveiliging, automatische temperatuurregeling, sleep-timer

beste mobiele infrarood verwarming

5. VH mobiele infrarood verwarming

Deze mobiele infrarood verwarming is opnieuw van het merk VH. Alleen gaat het niet om slimme infraroodpanelen. Het is eerder een wat meer basis infrarood paneel. Wat je ook terugziet in de prijs, zonder in te leveren op kwaliteit. Het gaat om een opvouwbaar scherm dat de infrarode warmte heel gericht afgeeft.

Dit type infrarood paneel wordt ook wel bureau verwarming genoemd, omdat het eigenlijk de bedoeling is dat je deze specifieke vorm van elektrische verwarming onder je bureau of tafel plaatst. Waarbij de zijkanten van de infraroodpanelen naast je benen worden geplaatst. Maar je kunt het ook voor je zetten als je bijvoorbeeld in een stoel een boek leest.

Dit klinkt misschien gek en ook alsof het weinig zal doen, maar een warm onderlichaam zorgt meestal automatisch voor een warm lichaamt. Zonder energie te verspillen aan het verwarmen van de omringende lucht. Bovendien zorgt het opbouwbare ontwerp er ook voor dat je het super makkelijk verplaatst en opbergt. Kortom als je op zoek bent naar de beste infrarood verwarming, dan is ook het VH infrarood paneel een goede keuze.

Eigenschappen mobiel infrarood paneel

 • Vermogen: 300 watt
 • Geschikte ruimte: bureau infraroodpanelen (3m2)
 • Afmeting: 55 x 52 x 20 cm
 • Voordelen: heel licht, 5 jaar garantie

beste mobiele infrarood verwarming

Wat is infrarood verwarming?

Infrarood verwarming is een bepaalde vorm van elektrische verwarming waarbij gebruik wordt gemaakt van infraroodstraling. In het specifiek gaat het om elektromagnetische straling die zich bevindt tussen het zichtbare licht en de microgolven in het elektromagnetische spectrum. Het infrarood paneel verwarmt objecten en mensen in plaats van de lucht eromheen, waardoor het een zuinigere optie is dan andere traditionele verwarmingssystemen ( convector verwarming, centrale verwarming).

Infrarood panelen hebben wat mij betreft sowieso meerdere voordelen ten opzichte van een traditionele verwarming, waaronder een efficiëntere verwarming van objecten en mensen, weinig warmteverlies en de mogelijkheid om gerichte warmte te leveren. Met name het relatief laag energieverbruik van infrarood panelen maakt het voor mij een fijne manier van verwarmen in huis.

beste infrarood panelen

Wat is een mobiele infrarood verwarming?

Een mobiele infraroodverwarming is een draagbaar verwarmingstoestel dat infraroodstraling gebruikt om warmte te genereren. Een voordeel aan deze infraroodpanelen is dat ze vrij compact zijn en daarom ook gemakkelijk te verplaatsen. Hierdoor kun je het infrarood paneel op verschillende plekken gebruiken. Er zijn verschillende soorten mobiele infrarood verwarmers, waaronder:

Infrarood stralingspanelen

Infrarood stralingspanelen zijn platte infrarood panelen die infraroodstraling uitstralen en vaak aan de muur of het plafond worden gemonteerd. Maar er zijn ook mobiele modellen beschikbaar. Deze zijn draagbaar en compact, waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen.

Infrarood kachels

Infrarood kachels zijn standalone kachels die infraroodstraling uitstralen om warmte uit te stralen. Ze variëren in grootte. Zo heb je kleinere modellen die geschikt zijn voor individuele ruimtes. Maar ook grotere modellen die meerdere kamers kunnen verwarmen.

Infrarood terrasverwarmers

Infrarood terrasverwarrmers zijn speciaal ontworpen voor buitenruimtes. Denk aan je tuin of op een terras. De infrarood panelen gebruiken ook weer infraroodstraling om gerichte warmte te leveren, zonder de lucht eromheen te verwarmen. Met zijn speciaal voor buiten gemaakt.

infrarood panelen

Voordeel van verplaatsbare infrarood panelen

Verplaatsbare infraroodpanelen bieden verschillende voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingssystemen, waaronder: flexibiliteit, efficiëntie, gezonde verwarming, snelheid en veiligheid.

Mobiele infrarood paneel = flexibel

Het belangrijkste voordeel aan verplaatsbare infraroodpanelen is de mobiliteit. Je bevestigt ze niet aan muren of plafonds, maar zet ze op pootjes met wieltje, waardoor je ze gemakkelijk verplaatst en gebruikt in verschillende ruimtes. Afhankelijk van waar de warmte nodig is. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in huizen, kantoren, werkplaatsen en zelfs buitenruimtes.

Mobiele infrarood paneel = efficiënte manier van verwarmen

Infraroodpanelen verwarmen objecten en mensen direct door infraroodstraling uit te zenden. In plaats van de lucht eromheen te verwarmen zoals traditionele verwarmingssystemen dat doen. Dit zorgt niet alleen voor een snelle opwarmtijd, maar je hebt ook minder vermogen nodig om het lekker warm te krijgen. De oppervlakte temperatuur voelt als snel aangenaam aan. Wat je zal terugzien op je energie rekening!

Mobiele infrarood paneel = gezonde verwarming

In tegenstelling tot convector verwarming, dat lucht verwarmd, is er bij gebruik van een infrarood paneel geen luchtcirculatie nodig. Deze manier van elektrische verwarming kan zorgen voor een schonere en gezondere binnenlucht. Bovendien wordt de warmte gelijkmatig verdeeld.

Mobiele infrarood paneel = snelle verwarming

Verplaatsbare infraroodpanelen hebben over het algemeen een snelle opwarmtijd, waardoor ze snel warmte kunnen leveren wanneer dat nodig is. Dit is handig voor situaties waarin directe warmte nodig is, zoals in een koude kamer of op een terras tijdens koud weer. Het verwarmen van een goed geïsoleerde ruimte heeft vaak 60 watt per m3 aan lucht of convector verwarming nodig.

Mobiele infrarood paneel = veilig

Moderne infraroodpanelen zijn vaak ontworpen met ingebouwde veiligheidsfuncties, zoals oververhittingsbeveiliging en kantelbeveiliging, waardoor ze veilig kunnen worden gebruikt in verschillende omgevingen. Ook waar kinderen zijn.

infrarood panelen

Waarop letten mobiele infrarood verwarming kopen?

Als je een infrarood panelen gaat kopen die je wilt verplaatsen, zijn er een aantal punten waar je op kunt letten. Om zo de kans op de beste infrarood verwarming te vergroten. Allereerst is het handig als de infrarood panelen van licht materiaal gemaakt zijn.

Wat mij betreft is het beste infrarood paneel gemaakt van aluminium, omdat dit heel licht is. Een glazen infrarood paneel daarentegen is juist weer zwaar en zou ik daarom niet zo snel kiezen. Een infrarood paneel van glas heeft overigens ook geen lange levensduur.

infrarood verwarming

Relevante bronnen

Misschien vind je dit ook interessant

Naast mijn Beste infrarood paneel top 5 (verplaatsbaar) heb ik meer lijsten met favoriete infrarood producten online staan. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van andere blogs!

Onze Interline Infraroodsauna's

Interline Ruby 1-persoons 2.0

Interline Ruby 1 persoons

Klein, compact en duurzaam. De Interline Ruby 1 persoons sauna is geschikt voor iedereen die heerlijk thuis wilt genieten
Interline Ruby 2-persoons

Interline Ruby 2 persoons

Samen genieten! Toch liever samen genieten, ga dan voor de 2 persoons infrarood sauna
Interline Ruby 2-persoons hoekmodel

Interline hoekmodel

Nog een mooie hoek over in het huis? dan is het interline hoekmodel de perfecte keuze