Infraroodsauna voor thuis
30 september 2020 

Infraroodsauna voor thuis

Er gaat niets boven heerlijk 20 minuten zweten in een infrarood sauna. Je voelt je weer heerlijk ontspannen en klaar voor wat komen gaat. Het helpt spierpijn verminderen en verbetert je algehele welzijn en gezondheid. Doe je dit het liefst een paar keer per week? Dan biedt de Interline Infrarood Sauna – ook wel Interline Infraroodcabine genoemd – een geweldige uitkomst.

Interline infrarood sauna

De Interline infrarood sauna is relatief goedkoop, biedt meer gezondheidsvoordelen dan een traditionele sauna, is gemakkelijk op te zetten, neemt niet al te veel ruimte in en heeft nog veel meer voordelen. In deze blog lees je alles wat je moet weten als je overweegt een infraroodsauna voor thuis aan te schaffen. Ben je al overtuigd van de voordelen? Neem dan een kijkje op één van de volgende product pagina’s:

interline infrarood sauna

Verschil tussen traditionele sauna en infrarood sauna

De meeste mensen vinden zowel de traditionele sauna als de infraroodsauna heerlijk. Maar wat zijn eigenlijke de verschillen tussen de twee?

Verwarm methode van de sauna’s

In tegenstelling tot traditionele sauna’s verwarmen infraroodsauna’s de lucht om je heen een stuk minder. In plaats daarvan gebruiken ze infraroodlampen die je lichaam direct verwarmen door verschillende stralingen. Traditionele sauna’s gebruiken vaak kolen die de lucht verwarmen.

Infraroodsauna’s gebruiken infraroodpanelen in plaats van conventionele warmte om gemakkelijker je lichaam te verwarmen. Je lichaam wordt daardoor eerder opgewarmd dan de lucht in de cabine.

De temperatuurverschillen

Een infraroodsauna werkt vaak op een lagere temperatuur. Meestal tussen de 50 en 60 graden Celsius. Een traditionele sauna haalt meestal temperaturen tussen de 60 en 110 graden Celsius. Toch ga je bij een infraroodsauna vaak meer zweten. Dit komt doordat de warmte van een infraroodsauna dieper doordring in je lichaam dan de warmte van een traditionele sauna.

De infrarood sauna is efficiënter en goedkoper

Bij een infraroodsauna gaat ongeveer 20% van de warmte naar de lucht en de overige 80% gaat naar het lichaam. Dit maakt een infraroodsauna vele malen efficiënte in verbruik.

Bij de Interline Infrarood Sauna’s kost de stroom voor een sessie ongeveer €0,35. Bij een traditionele sauna liggen de kosten per sessie een stuk hoger. Lage kosten per sessie is wel zo handig als je de sauna thuis een paar keer per week wilt gebruiken.

sauna-of-infraroodsauna-1

De gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Mensen maken al eeuwen gebruik van sauna’s om allerlei gezondheidsproblemen op te lossen en hier zijn talloze onderzoeken naar gedaan. Wat betreft de gezondheid heeft de infraroodsauna in principe dezelfde voordelen als de traditionele sauna.

Daarnaast zijn er ook specifieke onderzoeken gedaan naar de gezondheidseffecten van de infraroodsauna. Uit deze studie uit 2015 bleek bijvoorbeeld dat de infraroodsauna positief effect heeft op mensen met chronische vermoeidheid. Een andere studie uit 2015 geeft aan dat de infraroodsauna positief effect heeft op spierpijn.

gezondheidsvoordelen-infraroodcabine

Dit zijn natuurlijk niet de enige gezondheidsvoordelen van de infraroodsauna. Een infraroodsauna kan de volgende gezondheidsvoordelen hebben:

  • betere nachtrust
  • vermindering spierpijn
  • beter kunnen relaxen
  • detoxen
  • gewichtsverlies
  • vermindering gewrichtspijn
  • vermindering van een aantal huidproblemen zoals: psoriasis, acné,eczeem en cellulitis
  • beter bloedcirculatie

Hieronder vind je een filmpje waarin we een aantal belangrijke voordelen uitlichten.

Hoe werkt infraroodstraling?

Zonlicht is een combinatie van zichtbaar en onzichtbaar licht. Alle kleuren van de regenboog zijn aanwezig in zonlicht, evenals in infrarode en ultraviolet golflengten die de infraroodsauna gebruikt. Deze golflengten zijn niet zichtbaar voor het blote oog.

Van alle onzichtbare stralen die van de zon komen, is lange golf- infrarood goed bekend bij ons lichaam. Dit produceert ons lichaam namelijk zelf. Lange-infrarood – afkomstig is van de zon – dringt diep door in de huid. Dit kan onder andere ongewenste stoffen die ons lichaam opgehoopt oplossen.

De Interline infrarood cabines

Hieronder een overzicht van de verschillende infraroodgolven in infrarood sauna’s. Alle verschillende golflengte samen maken full spectrum infrarood.

Soorten infrarood

Korte-infrarood is de kortste golflengte en dringt het diepst door in het lichaam. Hij wordt net onder het huidoppervlak geabsorbeerd (max 5 mm diep) en creëert zweet dat bijvoorbeeld genezingen bevordert. De zweetklier is een van de instrumenten die het lichaam gebruikt om gifstoffen te verwijderen. De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam en wordt ook wel eens ”de derde nier” genoemd vanwege zijn vermogen om grote hoeveelheden afvalstoffen af te voeren.

Midden-infrarood is een langere golflengte die iets minder diep doordringt. Deze golflengte zorgt o.a. voor een toenemende stroomsnelheid van de bloedsomloop.

Lange infrarood is de langste golflengte van het spectrum en gaat het minst diep. Deze straling is dus ook het minst intensief. Wel kan je het met de de lange infraroodstraling veel langer volhouden in de infraroodsauna. Ook deze golflengte zorgt voor het ontgiften van je het lichaam. Het stimuleert je metabolisme en helpt bijvoorbeeld bij afvallen.

werking infraroodstralen

Het goede van de zon, maar niet het slechte

De zon is de belangrijkste bron van stralingsenergie voor mensen, maar niet al deze energie is gunstig. Hoewel een mens energie van de zon nodig heeft, beschadigt te veel zonlicht de huid. Infraroodwarmte biedt – in tegenstelling tot de zonnebank – alle gezonde voordelen van natuurlijk zonlicht zonder de gevaarlijke effecten.

De infraroodstralen bestaan uit vergelijkbare golflengten als die van nature door het menselijk lichaam worden uitgezonden. Dit is een mogelijke verklaring voor het verkwikkende effect van de infraroodsauna. Er wordt ook aangenomen dat lange- infraroodgolven de bloedcirculatie en het herstel van vermoeidheid helpen ondersteunen. korte- en midden-infrarood versterken de voordelen van lange-infrarood.

Infraroodsauna voor in je eigen huis?

Ben je overtuigd van de voordelen en wil er één aanschaffen? Neem dan een kijkje op één van de volgende product pagina’s:

interline infrarood sauna

Misschien ook interessant

Naast deze blog, hebben we ook blogs online staan met daarin onze favoriete infrarood producten. Hieronder vind je en aantal voorbeelden!

Onze Interline Infraroodsauna's

Interline Ruby 1-persoons 2.0

Interline Ruby 1 persoons

Klein, compact en duurzaam. De Interline Ruby 1 persoons sauna is geschikt voor iedereen die heerlijk thuis wilt genieten
Interline Ruby 2-persoons

Interline Ruby 2 persoons

Samen genieten! Toch liever samen genieten, ga dan voor de 2 persoons infrarood sauna
Interline Ruby 2-persoons hoekmodel

Interline hoekmodel

Nog een mooie hoek over in het huis? dan is het interline hoekmodel de perfecte keuze