Beste infrarood terrasverwarming (top 5)
04 maart 2024 

Beste infrarood terrasverwarming (top 5)

Infrarood terrasverwarmers kunnen heel handig van pas komen tijdens koelere zomeravonden. Of wanneer je in de winter nog evem lekker buiten wilt zitten. Maar waar let je op als je infrarood terrasverwarming koopt? En wat is nou de beste infrarood terrasverwarming van dit moment? Ik zocht het uit!

Samenvatting beste infrarood terrasverwarmer 2024

Heb je geen tijd (of zin) om de hele blog door te lezen, maar ben je wel benieuwd naar de beste infrarood terrasverwarmers van dit moment? Hieronder heb ik een samenvatting gezet! Bij het samenstellen van mijn Beste infrarood terrasverwarmer top 5 heb ik vooral gelet op de volgende punten: het vermogen, kwaliteit infrarood panelen, de prijs, ervaringen van anderen en natuurlijk mijn eigen ervaringen.

beste infrarood terrasverwarming

Vonroc infrarood terrasverwarmer

Als je op zoek bent naar de beste infrarood terrasverwarmer, is de Vonroc heater wat mij betreft zeker een goede optie. De infrarood heater bevat een zogeheten lowglare lamp. Dit betekent dat de infrarood terrasverwarming niet alleen zorgt voor een aangename warmte, maar ook sfeervol licht. Binnen één seconde is de infrarood terrasverwarmer op temperatuur.

Het is dus niet nodig om de infrarood heater van te voren aan te zetten. Bovendien zitten er twee verschillende warmte niveaus op, namelijk: 1000W en 2000W. Op die manier pas je de infrarood heater helemaal aan naar je eigen voorkeuren. De aluminium behuizing met IP55 beschermingsniveau zorgt er verder voor dat de heater geschikt is voor veel verschillende plekken.

Ook zit er een handige afstandsbediening bij, waar je de infrarood heater mee kunt aanzetten, uitzetten, warmer zetten en kouder zetten. Een andere fijne eigenschap aan deze terrasverwarmer is de energie efficiëntie met maar liefst een rendement van 90%.

Dit betekent dat een groot deel van de verbruikte energie daadwerkelijk wordt omgezet in bruikbare warmte, waardoor je niet alleen comfortabel, maar ook milieubewust kunt genieten van je buitenomgeving. Kortom, een goede infrarood terrasverwarmer, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van een lekker warm terras!

Kenmerken infrarood terrasverwarmer

 • Type infrarood terrasverwarmer: Heatstrip, Loungeheater
 • Vermogen: 1000 watt en 2000 watt
 • Kleurtemperatuur: 1500 K (sfeervol licht)
 • Verwarming tijd: binnen één seconde
 • Materiaal: aluminium
 • Afmeting: 75 x 20 x 18 cm
 • Extra: te bedienen met afstandsbediening, oververhitting beveiliging

beste infrarood terrasverwarming

Vonroc infrarood terrasverwarmer - hangend

Ook deze Vonroc infrarood terrasverwarming verdient zeker een plek in min lijst met beste infrarood terrasverwarming. Het gaat hierbij om een hangend model. Na een grondige testperiode kan ik met vertrouwen zeggen dat deze terrasverwarmer echt een toevoeging is aan je buitenruimte!

Wat meteen opviel aan de Vulcano infrarood terrasverwarming is de makkelijke installatie. Met de meegeleverde ketting en karabijnhaken kon ik de heater moeiteloos aan mijn terrasoverkapping bevestigen. Eenmaal geïnstalleerd, was ik heel positief over het effect van de terrasverwarmer.

De infrarood terrasverwarming straalt gelijkmatig warmte af, 360 graden (helemaal rondom). Hierdoor wordt je buitenruimte snel en vooral heel efficiënt verwarmd. Daarnaast kun je de infrarood verwarming op twee warmteniveaus instellen, namelijk: 1000W en 2000W. Een groot pluspunt, omdat een terras verwarmen in de zomer natuurlijk minder vermogen nodig heeft dan in de winter.

Bovendien kan een terras verwarmer ook té heet aanvoelen. Fijn dat het aanpasbaar is dus. Een ander pluspunt is de meegeleverde afstandsbediening, waarmee je de terrasverwarmer moeiteloos kan bedienen vanaf je zitplek. Verder geeft het LCD-scherm aan de onderkant van de heater het ingestelde warmteniveau en de timer weer. Verder is de Vonroc infrarood terrasverwarming ook heel stil. Kortom, een aanrader!

Kenmerken infrarood terrasverwarmer

 • Type infrarood terrasverwarmer: Heatstrip | Loungeheater
 • Vermogen: 1000 watt en 2000 watt
 • Kleurtemperatuur: 1600 K (rood-oranje gloed)
 • Verwarming tijd: binnen één seconde
 • Materiaal: aluminium
 • Afmeting: 49 x 49 x 22 cm
 • Extra: met afstandsbediening, 360 graden warmte, oververhitting beveiliging, LCD scherm

beste infrarood terrasverwarming

Auronic infrarood terrasverwarmer

Als liefhebber van buitenfeestjes en zomeravonden, was ik ook heel benieuwd naar de Auronic infrarood terrasverwarmer. En ook deze infrarood terrasverwarmer kwam goed uit de test! Met drie warmtestanden (650W, 1300W en 2000W) kun je de terrasverwarmer helemaal aan passen naar je eigen voorkeuren en behoeften. En natuurlijk op de weersomstandigheden van dat moment.

Of het nu gaat om een milde zomeravond of een koude winterdag, deze infrarood terrasverwarmer zorgt voor een aangename temperatuur. Een uniek kenmerk aan deze infrarood heater vind ik de mate van aanpasbaarheid. Zo heeft het een verstelbare hoogte van 157 tot 180 cm, waardoor het zowel op een open terras als onder een (af)dak past

Ook kan je de kop van deze infrarood terrasverwarmer tot 25° kantelen. Op die manier kun je precies de gewenste delen van je terras verwarmen. Ook kun je met een afstandsbediening, op afstand, de warmte instellingen aanpassen. Daarnaast kun je zelfs de manier van installeren naar eigen wens aanpassen. Zo zorgt de stevige voet ervoor dat je het vrijwel overal kan neerzetten.

Terwijl de meegeleverde muurbevestiging het mogelijk maakt om het aan de muur te hangen als je terras wat kleiner is. Bovendien zorgen de kabelclips op de staander ervoor dat het snoer netjes wordt opgeborgen, wat zorgt voor een opgeruimde en veilige buitenruimte. De LED-indicator geeft verder duidelijk aan op welke stand de terrasverwarmer staat. Kortom, ook de Auronic Heater is een goede optie!

Kenmerken infrarood terrasverwarmer

 • Type infrarood terrasverwarmer: standaard heater
 • Vermogen: 2000 watt
 • Materiaal: Plastic, metaal, kwarts lampen
 • Afmeting: 48 x 41 x 190 cm
 • Extra: 3 warmtestanden, zowel aan plafond bevestigen als staand te gebruiken

beste infrarood terrasverwarming

Dysis infrarood terrasverwarmer

Ook de Dysis infrarood terrasverwarming hoort zeker thuis in deze 'Beste infrarood terrasverwarming top 5'. De infrarood terrasverwarmer werkt op basis van infrarood carbon verwarmingstechnologie. Met een belofte van tot 90% omzetting van elektrische energie in warmte, lijkt deze heater een krachtige en kosteneffectieve optie te zijn.

Met vier verschillende verwarmingsstanden (!), afstandsbediening, digitale thermostaat en timerfunctie biedt deze infrarood terrasverwarming een breed scala aan opties aan om de warmte naar je eigen behoefte aan te passen. De toegevoegde veiligheidskenmerken zoals omval- en oververhittingsbeveiliging zorgen verder voor een wat vertrouwen gevoel bij thuisgebruik.

De metalen behuizing met beschermrooster geeft wat mij betreft ook een robuuste indruk en is bovendien goed weerbaar tegen weeromstandigheden. Met de belofte van een verwarmingsoppervlakte van ongeveer 20 m², is de Dysis infrarood terrasverwarming geschikt voor middelgrote buitenruimtes!

Kenmerken infrarood terrasverwarmer

 • Type infrarood terrasverwarmer: loungeheater, staander
 • Vermogen: 800, 1200, 1600 en 2000 watt
 • Verwarming tijd: binnen één seconde
 • Materiaal: Koolstofstaal
 • Afmeting: 29,5 x 30 x 92,5 cm
 • Extra: met afstandsbediening, vier verschillende warmtestanden

beste infrarood terrasverwarming

Auronic infrarood terrasverwarming

Ook de Auronic terrasverwarmer is wat mij betreft een goede keuze als je op zoek bent naar de beste infrarood terrasverwarming. De elektrische heater is, net als de andere infrarood heaters uit deze lijst, geschikt voor zowel het terras, de tuin of warmte voor in de schuur.

Wat de infrarood terrasverwarmer zo goed maakt is wat mij betreft de veelzijdigheid. Zo heeft de lamp vier verschillende warmtestanden. Variërend van 1000W tot 2500W, waardoor je de temperatuur helemaal kunt aanpassen op de situatie. Een groot voordeel, want het is vervelend als je onder een infrarood terrasverwarming zit dat té heet aanvoelt.

Je kunt de infrarood terrasverwarming trouwens dertig tot veertig graden kantelen, zodat je voor een deel de plek van de stralingswarmte ook nog kunt bepalen. Daarnaast zit er een timer op (tot 24 uur), een handige afstandsbediening bij en maakt de lamp gebruik van midden infraroodstraling plus een carbonlamp. Dit maakt het ook een hele geschikte lamp voor in koude, winderige omstandigheden.

Verder gaat het installeren ook vrij simpel. Er wordt een muurbeugel bijgeleverd, samen met bevestig materialen om het op te hangen. De lamp kan zowel aan het plafond bevestigd worden, de muur of aan een tripod. Kortom, veel mogelijkheden en ook weer een goede infrarood terrasverwarming!

Kenmerken infrarood terrasverwarmer

 • Type infrarood terrasverwarmer: standaard heaters
 • Vermogen: 1000W tot 2500W
 • Materiaal: aluminium
 • Afmeting: 90 x 90 x 17,4 cm
 • Extra: met afstandsbediening, 4 warmtestanden, spuitwaterdicht

beste infrarood heater

Wat is infrarood verwarming?

Infraroodverwarming is een bepaalde vorm van verwarming, waarbij gebruik wordt gemaakt van infrarood straling. In plaats van de lucht verwarmen, verwarmt het objecten en mensen. Hierbij maakt infrarood verwarming gebruik van zogeheten elektromagnetische straling.

Deze golven hebben een golflengte langer dan die van zichtbaar licht, waardoor ze warmte genereren wanneer ze worden geabsorbeerd door objecten en mensen. Eigenlijk kun je de straling een beetje vergelijken met de zon. Wanneer infraroodstralen namelijk een object raken, absorbeert het oppervlak de straling en wordt het opgewarmd.

Vervolgens geeft het opgewarmde object zijn warmte weer af aan de omgeving via geleiding en convectie, waardoor een comfortabele en gelijkmatige warmte wordt verspreid. De directe stralingswarmte zorgt ervoor dat je het meteen lekker warm hebt. Ideaal voor zowel binnen als buiten!

beste infrarood terrasverwarming

Wat zijn infrarood terrasverwarmers?

Infrarood terrasverwarmers worden ook wel infrarood heaters of heldere stralers genoemd. Een infrarood terrasverwarmer is namelijk een bepaald type infraroodverwarming dat gebruik maakt van infraroodstraling om warmte te genereren en zo een aangename warmte te creëren tijdens koelere avonden.

Op die manier kan het allerlei buitenruimtes verwarmen. Denk aan een terras, balkon of tuin. Bovendien zijn de meeste infrarood terrasverwarmers elektrisch en kunnen worden aangesloten op een stopcontact, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn zonder gedoe met brandstof.

Deze infrarood terrasverwarmers gebruiken verschillende soorten infraroodtechnologie, zoals korte golf, middengolf of lange golf infraroodstraling. Ieder type infraroodstraling heeft weer zijn eigen eigenschappen en is daarom ook geschikt voor verschillende toepassingen.

Voor buiten gebruik, zoals het verwarmen van een terras, zijn korte golfstralers de meest geschikte keuze. Deze worden ook wel heldere stralers genoemd. Ze gloeien namelijk op tijdens het gebruik. Donkere stralers daarentegen lichten niet op tijdens gebruik en hebben een lange golf. Dit maakt donkere stralers populairder voor binnenshuis en heldere stralers juist voor buitenshuis.

beste infrarood terrasverwarming

Voordelen infrarood terrasverwarmers

Infrarood terrasverwarmers hebben verschillende voordelen. Hieronder heb ik alle voordelen op een rijtje gezet die ik zelf in infrarood terrasverwarming zie. Maar dat kan natuurlijk per persoon verschillen!

Infrarood terrasverwarming is efficiënt

Doordat een infrarood terrasverwarming directe warmte uitstraalt naar zowel objecten als mensen, vermijdt een terras heater het opwarmen van de lucht. En zo ook eventueel energieverlies. Dit maakt infrarood terrasverwarmers efficiënter dan traditionele verwarmingsmethoden.

Infrarood terrasverwarming geeft direct warmte

Zoals ik hierboven ook al schreef, geven infrarood terrasverwarmers direct warme af. Dit zorgt ervoor dat er geen opwarmtijd nodig is en je dus direct kunt genieten van een aangename warmte. Daarnaast geven de infrarood panelen natuurlijk een gerichte warmte af. Dit houdt in dat de warmte zich focust op specifieke gebieden. Wat handig is voor het verwarmen van specifieke zitplaatsen.

Infrarood terrasverwarming producten geen verbrandingsgassen

Een ander groot voordeel aan elektrische infrarood terrasverwarmers is dat ze geen verbrandingsgassen produceren, waardoor ze veiliger in gebruik zijn en ook geen schadelijke of milieu onvriendelijke stoffen in de omgeving blazen.

Infrarood terrasverwarming is veelzijdigheid

Net als veel andere vormen van infrarood verwarming zijn ook infrarood terrasverwarmers in allerlei soorten en maten te koop. Dit maakt ze heel veelzijdig en geschikt voor verschillende buitenruimtes. Van kleine balkons tot grote terrassen. Je hebt voor iedere plek wel een geschikte infrarood heater. Kies het type terrasverwarmer dat het beste past bij jouw eigen behoeften en voorkeuren.

Infrarood terrasverwarming kan het hele jaar door

Een terras verwarmen is niet alleen lekker in de winter. Ook in de zomermaanden kan het 's avonds afkoelen, waardoor een infrarood verwarming super handig kan zijn. Een infrarood terrasverwarmer kun je eigenlijk het hele jaar door gebruiken, waardoor ze de investering wat mij betreft dubbel en dwars waard zijn.

beste infrarood terrasverwarming

Waarop letten infrarood terrasverwarmer kopen?

Infrarood terrasverwarmingssystemen, ook wel bekend als infrarood stralers, zijn een populaire keuze vanwege hun efficiëntie en gerichte verwarming afgifte. Donkere stralers, die warmte uitstralen van een verwarmd oppervlak, zijn ook een optie, maar hebben mogelijk een langere opwarmtijd nodig. Als je een infrarood terrasverwarmer gaat kopen, of zelfs op zoek bent naar de beste infrarood terrasverwarming, zou ik op een aantal punten letten:

Beste infrarood verwarming is energie efficiënt

Let op het energieverbruik van de terrasverwarmer. Infrarood verwarming, en dus ook infrarood terrasheaters, staan erom bekend dat ze energie efficiënt zijn, omdat ze directe warmte leveren. Zonder hierbij de omliggende lucht op te warmen. Kijk daarom altijd even naar het vermogen van de heater en vergelijk dit met het warmtebereik om een idee te krijgen van de efficiëntie.

Beste infrarood verwarming is geschikt voor open terras

Of een infrarood heater geschikt is voor je terras is afhankelijk van het type. Maar ook als er staat dat het om een infrarood heater gaat, zit er nog een onderling verschil tussen de terrasverwarmers. Als je bijvoorbeeld een open terras hebt zonder beschutting, is het beter om voor een terrasverwarmer te gaan dat voldoende warmte kan leveren om de hele ruimte te verwarmen. Terwijl een kleiner terras verwarmen vaak kan met een kleinere infrarood terrasverwarming met gerichte verwarming.

Beste infrarood terrasverwarming is afhankelijk van het type terras

Het type terrasverwarmer dat je kiest, kan afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de grootte van het terras, het beschikbare vermogen, en je persoonlijke voorkeuren. Overweeg of je een permanente installatie wilt of een draagbare terrasverwarmer die je gemakkelijk kunt verplaatsen.

beste infrarood terrasverwarming

Relevante bronnen

Misschien interessant

Naast deze Beste infrarood terrasverwarming top 5, hebben we nog meer blogs online staan met daarin onze favoriete infrarood producten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van andere blogs!

Onze Interline Infraroodsauna's

Interline Ruby 1-persoons 2.0

Interline Ruby 1 persoons

Klein, compact en duurzaam. De Interline Ruby 1 persoons sauna is geschikt voor iedereen die heerlijk thuis wilt genieten
Interline Ruby 2-persoons

Interline Ruby 2 persoons

Samen genieten! Toch liever samen genieten, ga dan voor de 2 persoons infrarood sauna
Interline Ruby 2-persoons hoekmodel

Interline hoekmodel

Nog een mooie hoek over in het huis? dan is het interline hoekmodel de perfecte keuze