Beste infrarood panelen plafond (top 5)
11 maart 2024 

Beste infrarood panelen plafond (top 5)

Infrarood panelen kunnen een hele handige oplossing zijn als je op zoek bent naar een goed en vooral zuiniger alternatief op convector verwarming. Bovendien zijn plafond infrarood panelen ook een handige oplossing voor kleinere ruimtes. Voor deze blog hebben we meerdere infrarood panelen getest. In deze 'Beste infrarood panelen plafond top 5' laat ik onze favorieten zien!

Samenvatting beste infrarood panelen 2024

Geen zin om de hele blog door te lezen? Hieronder vind je een samenvatting van onze Beste infrarood panelen top 5! Hierbij hebben we gelet op de volgende punten: verbruik, vermogen, prijs, ervaringen van ons en die van anderen. Infraroodpanelen verwarmen ongeveer 30 watt per m3.

beste infrarood panelen plafond

Slimme Quality infrarood paneel plafond

Als je op zoek bent naar de beste infrarood panelen voor op het plafond, kan ik de Slimme Quality infrarood panelen zeker aanraden. De reden dat ik voor dit infrarood paneel gekozen heb om te testen kwam voornamelijk door de mooie afwerking. Ik vind dat het paneel namelijk een vrij strak en modern uiterlijk heeft. Wat natuurlijk niet het belangrijkste is, maar wel mooi meegenomen!

Maar er zijn veel meer kenmerken die dit paneel het beste infrarood paneel maken. Zo zit er onder andere ingebouwde Wifi in, waardoor je de infrarood stralingswarmte vanaf je mobiel kunt aanzetten. Super handig! Geen zorgen, een mobiel is geen vereiste. Er zit ook een handige afstandsbediening bij.

Het infrarood paneel geeft een stralingswarmte van 900 watt, waardoor je het paneel in verschillende ruimtes kunt ophangen. Denk aan je woonkamer, slaapkamer of in een kantoor ruimte. De IP54 klasse zorgt er verder voor dat het paneel veilig en spatwaterbestendig is. Hierdoor kun je het Quality infrarood paneel ook in vochtige ruimtes ophangen. Het paneel wordt trouwens geleverd met plafondbeugels en montage schroeven. Ophangen is zo een fluitje van een cent!

Kenmerken infrarood paneel

 • Type infraroodpaneel: infrarood panelen plafond
 • Materiaal: aluminium afgeronde hoeken
 • Vermogen: 900 watt
 • Afmeting: 79 x 119 cm
 • Garantie: 5 jaar

beste infrarood panelen plafond

Ecosun infrarood verwarming panelen plafond

Ook de Eco Slim infrarood panelen kwamen goed uit onze test. Volgens het merk zelf gaat het om een slimme en zuinige manier om je woonkamer, slaapkamer of zelfs badkamer te verwarmen. Wat ons meteen opviel was het dunne ontwerp. Het paneel is namelijk maar 2,5 cm dik, waardoor je het bijna niet ziet hangen aan je plafond. Het valt mooi weg.

Wat ook opvalt is dat je het infrarood paneel zowel aan de muur als het plafond kunt ophangen. Ideaal als je nog twijfelt! Daarnaast zorgt de IP44 klasse ervoor dat het ook in vochtige ruimtes gebruikt kan worden. Zo hebben wij het in de badkamer getest, omdat we snel schimmelvorming hebben door het ontbreken van een raam.

En misschien is het een placebo effect, maar het lijkt echt véél minder geworden te zijn omdat de badkamer goed warm blijft. Je merkt ook dat de stoom in de badkamer sneller verdwijnt. Voorheen stapte ik na een uur nog in een soort stoombad  , maar nu is de badkamer binnen vijf minuten weer helemaal stoomvrij. Kortom, ook de Ecosun infrarood panelen verdient zeker een plek in deze 'Beste infrarood panelen plafond' top 5

Kenmerken infrarood paneel

 • Type infraroodpaneel: infrarood panelen plafond en muur
 • Materiaal: aluminium
 • Vermogen: 400 watt
 • Afmeting: 60 x 90 cm
 • Kleur: wit ral9010
 • Garantie: 5 jaar

beste infrarood panelen plafond

Ecosun infrarood plafond paneel

Ook het Ecosun infrarood paneel hoort wat ons betreft thuis in deze 'Beste infrarood paneel top 5'. In de advertentie lazen we dat het ging om infrarood verwarming dat gemakkelijk te monteren is. En dát klonk als muziek in onze oren, waardoor we het een kans geven.

Het infrarood paneel wordt geleverd inclusief montagebeugel en aansluitsnoer en kan direct in het stopcontact gestoken worden voor gebruik. Optioneel kan het ook worden aangesloten op een thermostaat voor nauwkeurige temperatuurregeling. Zelfs via Wifi!

Verder valt ook dit paneel onder de dunne infrarood panelen (3 cm), waardoor het denk ik in de meeste interieurs past. Ook in vochtige ruimtes, want het heeft een IP44 beschermingsgraad en is dus waterdicht. Verder heeft het infrarood paneel een dubbel geïsoleerde achterkant, thermische beveiliging en bijbehorende keurmerken. Kortom, het EcoPaneel is naar onze mening ook een goede optie!

Kenmerken infrarood paneel

 • Type infraroodpaneel: infrarood panelen plafond en muur
 • Materiaal: aluminium
 • Vermogen: 600 watt
 • Afmeting: zes verschillende afmetingen
 • Kleur: wit
 • Garantie: 5 jaar

beste infrarood panelen plafond

Byecold plafond infraroodpanelen

Als je wat meer geld te investeren hebt, is het Byecold plafond infrarood paneel wat ons betreft echt de investering waard. Zoals je op de foto hieronder kunt zien, gaat het om een palfond infrarood paneel met licht rondom het paneel. Dit kan met de bijgeleverde afstandsbediening en thermostaat worden aangepast naar 'cold white' of 'warm white' en is bovendien volledig dimbaar.

Dit geeft het meteen een chique uitstraling. Bovendien is het ook een handige oplossing als je een bepaalde ruimte wilt verlichten. Denk aan een badkamer of eetkamer. Een soort 2-in-1 oplossing dus! Andere eigenschappen van dit plafond infrarood paneel zijn: een volledig geïsoleerde achterkant, IP52 goedkeuring voor veiligheid en spatwaterbestendigheid plus een thermische beveiliging, waardoor het paneel nooit warmer dan 130 graden wordt.

Verder vonden wij het installeren ook heel makkelijk gaan (we zijn niet handig) door het bijgeleverde materiaal, waardoor het Byecold paneel zeker thuis hoort in deze 'Beste infrarood panelen plafond' top 5.

Kenmerken infrarood paneel

 • Type infraroodpaneel: infrarood panelen plafond
 • Materiaal: glazen infrarood paneel plafond
 • Vermogen: 660 watt
 • Kleur: wit RAL9010
 • Garantie: 2 jaar
 • Extra: met LED licht, dimbaar, waterbestendig

beste infrarood panelen plafond

Kibani plafond infraroodpanelen

Een infrarood paneel dat ook zeker thuis hoort in deze 'Beste infrarood panelen plafond' top 5 is het Kibani infrarood paneelEen elektrische verwarming met een vrij modern uiterlijk. Die je zowel aan de muur als het plafond kan ophangen.

Met een vermogen van 1200 watt is de infrarood verwarming geschikt voor ruimtes tot 25 m2. Verder is het infrarood verwarmingspaneel heel makkelijk te installeren en is er zelfs de mogelijkheid om het paneel te koppelen aan slimme schakelaars.

Daarnaast is het paneel uitgerust met een beveiliging tegen oververhitting en bevat het IP44-bescherming, waardoor je het infraroodpaneel ook in de badkamer kunt hangen. Kortom, wat mij betreft is het Kibani infrarood paneel ook zeker de investering waard!

Kenmerken infrarood paneel plafond

 • Type infraroodpaneel: infrarood panelen plafond en muur
 • Vermogen: 720 watt
 • Afmeting: 59,5 x 119,5 x 2,2 cm
 • Kleur: wit RAL9010
 • Garantie: 1 jaar
 • Extra: waterbestendig, oppervlakte temperatuur 75-105°C

beste infrarood panelen plafond

Wat is infrarood verwarming?

Infraroodverwarming is een specifieke vorm van elektrische verwarming dat gebruik maakt van infraroodstraling. Deze straling valt in het elektromagnetische spectrum tussen zichtbaar licht en microgolven.

In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, zoals convectieverwarming en centrale verwarming, verwarmt een infraroodpaneel objecten en mensen direct. In plaats van de lucht eromheen. Dit maakt deze manier van elektrisch verwarmen veel efficiënter en zuiniger. Bovendien straalt het direct warmte af. Vergelijkbaar met de warmte van uv straling.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan infraroodpanelen in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Ze verwarmen objecten en mensen efficiënter, hebben weinig warmteverlies en kunnen gerichte warmte leveren. Bovendien staat infraroodverwarming bekend om zijn relatief laag energieverbruik, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor verwarming in huis.

beste infrarood panelen plafond

Waarop letten infrarood verwarming kopen?

Als je een infrarood paneel gaat kopen, of in dit geval het beste infrarood verwarming paneel voor het plafond, is het allereerst belangrijk om het benodigde vermogen te bepalen. Als je een woonkamer wilt verwarmen dat goed geïsoleerd is, heb 60 watt per m3 bij convector verwarming nodig.

Bij infrarood stralingswarmte is dit gelukkig veel lager. Voor dezelfde ruimte kun je bij infraroodpanelen voor het plafond, uitgaan van 30 watt per m3. om de gewenste oppervlakte temperatuur te bereiken. Een behoorlijk verschil dus! Hierna kun je kijken naar het design, jouw voorkeuren en de reviews.

beste infrarood panelen plafond

Wat is een infrarood paneel plafond?

Infrarood verwarming wordt steeds populairder, waaronder ook infrarood panelen voor op het plafond. Dit komt met name omdat deze infrarood panelen weinig ruimte in beslag nemen en bovendien ook niet opvallen. Ze zijn dun en onopvallend, maar ook nog eens zuinig.

Een infrarood paneel werkt, net als alle vormen van infrarood verwarming, namelijk op elektriciteit. Elektrisch verwarmen is zuiniger dan verwarmen via de traditionele verwarming, omdat het warmte direct afgeeft. Het resultaat? Een aangename warmte die je meteen voelt, zonder de gebruikelijke luchtcirculatie van traditionele verwarmingssystemen.

Hierin heb je verschillende soorten infrarood panelen. Populaire opties zijn: het metalen infrarood paneel, glazen infrarood paneel en aluminium infrarood paneel. Geschikt voor allerlei ruimtes. Of je ze nu thuis gebruikt of in een commerciële setting (bijvoorbeeld kantoor), infrarood verwarming plafond panelen zijn een slimme keuze voor wie op zoek is naar een moderne en functionele verwarming.

beste infrarood panelen plafond

Voordelen infrarood panelen

Infrarood verwarming in de vorm van plafond panelen kan meerdere voordelen hebben. Hieronder heb ik de voordelen gezet die ik zelf van infrarood verwarming ervaar.

1. Infrarood verwarming biedt efficiënte verwarming

Infrarood verwarming wordt gezien als een efficiënte manier van elektrische verwarming, omdat het niet de lucht verwarmd, maar direct mensen en objecten. Dit zorgt voor een efficiëntere en snellere verwarming van de ruimte. Wel is het het natuurlijk altijd goed om te kijken welk vermogen nodig is. Bepaal eerst het aantal m3 van te verwarmen ruimte waar het infrarood paneel komt te hangen. En ga er vanuit dat 30 watt nodig is per m3 om de ruimte goed te verwarmen.

2. Infrarood verwarming geeft weinig warmteverlies

Een ander voordeel aan elektrische infrarood verwarming is dat het gericht warmte afgeeft en daarom ook weinig warmte verlies heeft. Veel minder dan traditionele verwarming bijvoorbeeld die lucht verwarmen. En vaak ook onnodige ruimtes waar je op dat moment bijvoorbeeld niet bent. Dit maakt infrarood plafond panelen ideaal voor bijvoorbeeld zitgedeeltes of werkplekken.

3. Infrarood verwarming heeft een snelle opwarmtijd

Doordat infraroodpanelen direct warmte afgeven, hebben ze over het algemeen ook een kortere opwarmtijd. Korter dan traditionele verwarmingssystemen. Je hoeft de infrarood verwarming dus niet van te voren aan te zetten om vervolgens in een lekker warme ruimte te stappen. Wat natuurlijk ook heel handig is als je onverwachts bezoek krijgt. Je zet de infrarood verwarming aan en het is zo warm!

4. Infrarood verwarming  geeft lagere energiekosten

Omdat infraroodpanelen efficiënter warmte leveren en minder warmteverlies hebben, kunnen ze leiden tot lagere energiekosten in vergelijking tot traditionele verwarmingssystemen. Infraroodpanelen werken natuurlijk ook op elektriciteit waardoor een nog zuinigere keuze is als je zonnepanelen hebt. Daarnaast betaal je alleen voor de ruimte die het daadwerkelijk verwarmt in plaats van het hele huis.

5. Infrarood verwarming  is veelzijdig

Infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en designs, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden geïntegreerd in verschillende soorten interieurs en ruimtes. Denk aan een glazen infrarood paneel, aluminium infrarood paneel, strak afgewerkt paneel of juist wat robuuster.

beste infrarood panelen plafond

Relevante studies

Misschien interessant

Naast deze Beste infrarood panelen plafond top 5, hebben we nog meer blogs online staan met daarin onze favoriete infrarood producten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van andere blogs!

Onze Interline Infraroodsauna's

Interline Ruby 1-persoons 2.0

Interline Ruby 1 persoons

Klein, compact en duurzaam. De Interline Ruby 1 persoons sauna is geschikt voor iedereen die heerlijk thuis wilt genieten
Interline Ruby 2-persoons

Interline Ruby 2 persoons

Samen genieten! Toch liever samen genieten, ga dan voor de 2 persoons infrarood sauna
Interline Ruby 2-persoons hoekmodel

Interline hoekmodel

Nog een mooie hoek over in het huis? dan is het interline hoekmodel de perfecte keuze