Beste infrarood verwarming badkamer (top 5)
19 maart 2024 

Beste infrarood verwarming badkamer (top 5)

Een infrarood verwarming in je badkamer plaatsen heeft naar mijn mening meerdere voordelen! Allereerst is de warmte vrijwel direct voelbaar, maar infrarood panelen nemen ook weinig ruimte in beslag en zien er modern en strak uit. Daarnaast is infrarood stralingswarmte natuurlijk veel zuiniger! Kortom, behoorlijk wat voordelen. Maar wat is nou de beste infrarood verwarming? Wij zochten het uit!

Samenvatting beste infrarood verwarming badkamer 2024

Hieronder vind je een samenvatting van onze 'beste infrarood verwarming badkamer top 5'. Bij het samenstellen van deze lijst hebben we vooral gelet op de volgende punten: uiterlijk infrarood panelen, montage infrarood panelen, vermogen infrarood verwarming, de prijs en ervaringen van anderen.

beste infrarood verwarming badkamer

Byecold infrarood paneel badkamer

Een infrarood verwarming dat wat ons betreft door kan als 'Beste infrarood verwarming badkamer' is het Byecold infrarood paneel. Een paneel dat aan het plafond bevestigd dient te worden en zo veel ruimte in je badkamer bespaart. Dit maakt het ook een fijne optie voor wat kleinere badkamers.

Maar dit is niet het enige wat deze infrarood verwarming zo goed maakt! Zoals je op de afbeelding hieronder kunt zien, straalt het infrarood paneel ook licht uit. Een soort twee in één oplossing dus. Het licht is dimbaar en de warmte van het licht kun je helemaal naar wens aanpassen.

Van koud naar warm. Dit geeft het paneel, en zo ook de badkamer, een moderne en strakke uitstraling. Wel moet ik zeggen dat ik de koude stand te koel vond. Wij hadden het daarom altijd op warm licht staan. Dit geeft meteen sfeer aan je badkamer.

Het infrarood paneel wordt geleverd met een afstandsbediening en thermostaat, waardoor je het makkelijk bedient. Verder heeft het een volledig geïsoleerde achterkant, een IP52-certificering voor veiligheid + spatwaterbestendigheid en thermische beveiliging zodat het paneel nooit warmer wordt dan 130 graden. Kortom, als je wat meer te besteden hebt, is het Byecold plafond infraroodpaneel wat ons betreft echt de investering waard!

Kenmerken infrarood verwarming badkamer

 • Type infraroodpaneel: infrarood panelen plafond
 • Materiaal: glazen infrarood paneel plafond
 • Vermogen: 660 watt
 • Kleur: wit RAL9010
 • Garantie: 2 jaar
 • Extra: met LED licht, dimbaar, waterbestendig

beste infrarood verwarming badkamer

Ecosun CR300 infrarood paneel badkamer

Ook dit keramische infraroodpaneel van Ecosun is een hele goede optie als je op zoek bent naar het beste infrarood paneel voor in de badkamer. Allereerst gaat het natuurlijk om infrarood stralingswarmte en dit geeft vrijwel direct warmte af. Met als grote voordeel dat je het ook direct lekker warm krijgt. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van luchtverwarming en luchtcirculatie. Wat het extra fijn maakt voor stofallergieën.

Een ander voordeel van de Ecosun CR Infrarood verwarming is wat ons betreft het stijlvolle design. Het infrarood paneel is verkrijgbaar in vier verschillende opties, waaronder een marmeren look en beton look. Ideaal als dit ook de stijl van jouw badkamer is! Verder is het infrarood paneel gemaakt van keramiek. Dit heeft als grote voordeel dat het niet alleen krasbestendig is, maar ook eenvoudig schoon te maken. Wat zorgt ervoor zorgt dat je het gemakkelijk onderhoud en dat het langer mee gaat.

De specificaties van het paneel, zoals de verschillende afmetingen, verschillende vermogens (300 tot 1050 watt) en spatwaterbestendigheid (IP44) maken het infrarood paneel extra geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Verder wordt het Ecosun paneel geleverd met een handleiding, een voeding stekker van twee meter, en montagebeugels voor zowel horizontale als verticale installatie.

Het paneel kan overigens niet aan het plafond bevestigd worden. Ben je hier wel naar op zoek? Bekijk dan onze blog: Beste infrarood panelen plafond.

Kenmerken infrarood verwarming badkamer

 • Type infraroodpaneel: infrarood panelen muur
 • Materiaal: keramiek
 • Vermogen: 300 tot 1050 watt (afhankelijk van afmeting)
 • Afmeting: 60x60, 120x40, 60x40, 150x70 cm
 • Kleur: marmer, zwart, grijs en beige
 • Garantie: 2 jaar

beste infrarood verwarming badkamer

Ecosun infrarood verwarming panelen plafond

Na het testen van het Eco Slim infrarood paneel waren we verrast. In positieve zin. Wat meteen opviel, was het dunne ontwerp van het paneel. Met slechts 2,5 cm dikte lijkt het bijna te verdwijnen aan het plafond of de muur, afhankelijk van waar je het paneel bevestigt. Wat een elegante uitstraling geeft.

Verder heeft het paneel ook weer een IP44-classificatie, waardoor het veilig gebruikt kan worden in vochtige omgevingen. We hebben het zelf in de badkamer getest vanwege schimmelvorming door gebrek aan ventilatie. En het lijkt echt alsof de badkamer aanzienlijk minder vochtig is sinds we de Eco Slim panelen gebruiken.

Ook blijft de badkamer goed op temperatuur. Zelfs als je het pas aan zet als je net uit de douche stapt. Het heeft dus geen opwarmtijd nodig en dat ga je op lange termijn denk ik terug zien op je energierekening. Kortom, als je op zoek bent naar de beste infrarood panelen voor in de badkamer, dan is het Ecosun infraroodverwarming paneel het proberen waard!

Kenmerken infrarood verwarming badkamer

 • Type infraroodpaneel: infrarood panelen plafond en muur
 • Materiaal: aluminium
 • Vermogen: 400 watt tot 700 watt
 • Afmeting: 60x90 en 120x60 cm
 • Kleur: wit ral9010
 • Garantie: 5 jaar

beste infrarood verwarming badkamer

Quality Heater infrarood verwarming badkamer

Een infrarood verwarming dat ook zeker thuis hoort in deze 'Beste infrarood verwarming badkamer top 5' is het Supria infrarood paneel van Quality Heater. Niet alleen vanwege het strakke en lichte ontwerp, maar ook vanwege de specificaties.

Zo kun je het paneel, en zo de thermostaat, heel eenvoudig bedienen. Dit kan via een handige app, maar ook via het paneel zelf of de meegeleverde afstandsbediening. Daarnaast heeft het paneel verschillende programma's voor thermostaat regeling, waardoor je de stralingswarmte helemaal aanpast aan je eigen voorkeuren en behoeften. En zo zorgt voor een efficiënte manier van verwarmen.

Verder heeft het paneel een IPX4-classificatie, waardoor het in vochtige omgevingen zoals een badkamer gebruikt kan worden. Ook is de montage vrij eenvoudig. Het infraroodverwarming systeem wordt geleverd met vier ophangbeugels en schroeven, waarmee je het paneel makkelijk aan de muur bevestigt.

Dit is trouwens geen vereiste. Je kunt de infraroodverwarming ook neerzetten doormiddel van de bijgeleverde voetjes. Op die manier maak je er een verplaatsbaar infrarood paneel van. Er zit ook vijf jaar garantie op. Wat vrij hoog is! Kortom, als je op zoek bent naar een goede infraroodverwarming voor in de badkamer dan is de het Superia infraroodpaneel een goede optie!

Kenmerken infrarood verwarming badkamer

 • Type infraroodpaneel: infrarood panelen muur en vrijstaand
 • Vermogen: 360 tot 720 watt
 • Afmeting: 50x90, 60x100 cm en 60x 120 cm
 • Kleur: wit
 • Garantie: 5 jaar

beste infrarood verwarming badkamer

Finq infraroodpaneel badkamer

De Finq infraroodverwarming is wat ons betreft ook een goede optie als je op zoek bent naar het beste infrarood verwarming badkamer paneel. Met als grootste voordeel denk ik de slimme bediening. Met de bijbehorende app kun je het paneel volledig bedienen via je telefoon of tablet. Zo kun je de stralingswarmte bepalen, maar ook een timer instellen zodat het paneel om een bepaalde tijd uit gaat.

Maar je hebt niet per se je telefoon of tablet nodig. Je kunt ook gewoon tegen het paneel praten. Met behulp van Alexa of Google Assistent kun je het paneel met je stem bedienen. Super handig! Verder is het de infraroodverwarming strak en stijlvol vormgegeven, waardoor het denk ik wel in iedere badkamer past.

Ook zit er een aantal handige extra functies op, zoals: hitte bescherming, omvalbescherming en een kinderbeveiliging op het apparaat zelf. Deze functies maken het gebruik van de verwarming zorgeloos en veilig.

Kortom, de FlinQ Slimme Paneelverwarmer met thermostaat biedt een combinatie van stijl, functionaliteit en efficiëntie, waardoor het een goede keuze is voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en slimme verwarmingsoplossing voor in de badkamer!

Kenmerken infrarood verwarming badkamer

 • Type infraroodpaneel: infrarood panelen muur en vrijstaand
 • Vermogen: 1000 tot 2000 watt
 • Afmeting: 97 x 48 x 13 cm
 • Kleur: wit en zwart
 • Garantie: 2 jaar

beste infrarood verwarming badkamer

Infrarood verwarming badkamer

Infraroodverwarming voor de badkamer is een vorm van elektrische verwarming dat gebruikmaakt van infraroodstraling. Dit heeft als grote voordeel dat het infrarood paneel directe warmte afgeeft, waardoor je het meteen warm hebt zodra je het infrarood paneel aanzet. Een beetje vergelijkbaar met warmte van zonlicht.

Met name voor badkamers is infraroodverwarming tegenwoordig een populaire manier van verwarming. Vooral vanwege de gerichte warmteafgifte, snelle opwarmtijd en de efficiëntie bij het verwarmen van kleine ruimtes. Infrarood verwarming verwarmt namelijk niet de omliggende lucht, maar mensen en objecten. In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen, die de lucht opwarmen (luchtcirculatie). Dit zorgt voor snelle verwarming en voor energie efficiëntie.

Bovendien zijn infraroodpanelen vaak dun en esthetisch gevormd, waardoor ze (ook) geschikt zijn voor moderne badkamerontwerpen. Je kunt infrarood panelen installeren als hoofdverwarming of als aanvulling op traditionele verwarmingssystemen. Ook zijn ze beschikbaar in verschillende modellen. Denk aan: een verplaatsbaar infrarood paneel of vast infrarood paneel. En panelen van glas, aluminium, keramiek of kunststof.

beste infrarood verwarming badkamer

Voordelen infrarood verwarming badkamer

Zoals ik hierboven ook al kort aangaf, heeft infrarood verwarming in de badkamer behoorlijk wat voordelen. Hieronder heb ik alle voordelen van infrarood panelen in de badkamer gezet. Dit zijn natuurlijk wel de voordelen die wij zelf in infrarood verwarming zien. Dit kan voor iedereen anders zijn.

Infrarood verwarming badkamer verwarmt snel

Een infrarood paneel verwarmt objecten en mensen, niet de lucht. Dit betekent ook dat de directe warmte meteen voor een aangename warmte zorgt. Zonder dat het infrarood paneel een opwarmtijd nodig heeft. Zeker als je infrarood verwarming in de badkamer gebruikt, omdat badkamers toch vaak relatief kleine ruimtes zijn. Je zet het infrarood paneel aan en je hebt het meteen lekker warm! Ideaal voor de wat koudere ochtenden. Of wanneer je net de douche uitstapt.

Infrarood verwarming badkamer is een energiezuinige manier

Elektrisch verwarmen doormiddel van infrarood panelen in de badkamer zijn een energiezuinige manier van verwarmen. Dit komt omdat een infrarood paneel niet werkt met luchtcirculatie. Het straalt direct warmte af en warmt mensen en objecten in plaats van de lucht. Die is veel efficiënter en heeft bovendien een veel kortere opwarmtijd.

Infrarood panelen badkamer zijn esthetisch aantrekkelijk

Ook dit voordeel wilde we toch meenemen in het lijstje; infrarood panelen in de badkamer zien er vaak strak en modern uit. Het is natuurlijk niet het belangrijkste, maar wel mooi meegenomen! Zeker als je net de badkamer helemaal naar smaak hebt verbouwd, is het eigenlijk zonde als je hier een vrij groot paneel met verwarmingsbuizen in moet hangen. Bovendien heb je zelfs infrarood panelen die aan het plafond bevestigd kunnen worden. Dit valt al helemaal niet op en scheelt ook nog eens veel ruimte.

beste infrarood verwarming badkamer

Waar opletten bij infrarood paneel badkamer kopen?

Als je een infrarood paneel voor in de badkamer gaat kopen, of in dit geval het beste infrarood paneel voor in de badkamer zoekt, zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Om zo een geschikt infrarood paneel voor jouw badkamer te vinden. Dat ook voldoet aan jouw specifieke behoeften en voorkeuren. Hieronder heb ik de belangrijkste punten gezet!

Vermogen en grootte infrarood paneel

Zorg ervoor dat je van te voren bepaald welk vermogen nodig is om je badkamer te verwarmen. Of een infraroodpaneel voldoende zal verwarmen, hangt vooral af van de grootte van je badkamer en het vermogen van het infrarood paneel. Het benodigde vermogen dat nodig is kun je uitrekenen door uit te gaan van 30 watt per m3.

Waterdichtheid infrarood paneel

Wat natuurlijk ook een grote rol speelt in het vinden van het beste infrarood verwarming badkamer paneel is de waterdichtheid. Wanneer het infrarood paneel namelijk water binnen laat, is het geen geschikt infrarood paneel voor in de badkamer. Kies daarom altijd voor een infraroodpaneel dat specifiek is ontworpen en gecertificeerd voor gebruik in vochtige omgevingen. Controleer of het infrarood paneel een IP-waarde heeft die aangeeft dat het beschermd is tegen vocht en water.

Montage van het infrarood paneel

Als je op zoek bent naar de beste infrarood verwarming, zou ik ook even kijken naar de manier van installeren. Dit kan namelijk makkelijk gaan, maar ook vrij lastig. Wat mij betreft wordt de beste infrarood verwarming voor in de badkamer in ieder geval geleverd met de benodigde montage materialen. Bepaal ook of je het aan de muur of het plafond wilt bevestigen. Dit verschilt per infrarood paneel. Er zijn overigens ook infrarood panelen die zowel aan het plafond als de muur geplaatst kunnen worden. Deze hebben we ook opgenomen in onze 'Beste infrarood paneel badkamer top 6'.

Bediening infrarood paneel badkamer

Veel infrarood panelen die tegenwoordig op de markt worden gebracht zijn op afstand te bedienen met een afstandsbediening of smartphone. Wel zo handig als het paneel op het plafond hangt. Maar er zijn ook infrarood panelen die met touch bediening werken. Kijk dus van te voren of het infrarood paneel wordt geleverd met een thermostaat of afstandsbediening voor gemakkelijke bediening. Dit stelt je in staat om de temperatuur in de badkamer aan te passen aan je voorkeuren.

Efficiëntie en energieverbruik infrarood verwarming badkamer

Vergelijk eventueel ook de energie-efficiëntie van verschillende infraroodpanelen en kies een infrarood paneel model dat voldoet aan je behoeften en budget. Let op het energieverbruik en de verwachte operationele kosten op lange termijn. Wat ons betreft is het beste infrarood verwarming badkamer paneel in ieder geval zuiniger dan traditionele verwarmingssystemen. Maar dat is gelukkig vrijwel altijd het geval, omdat het om elektrische verwarming gaat en niet om verwarmen van omringende lucht.

Veiligheid infrarood paneel badkamer

Zorg ervoor dat het infraroodpaneel voldoet aan de geldende veiligheidsnormen en, - voorschriften voor elektrische apparaten. Je kunt er vanuit gaan dat Nederlandse leveranciers van infrarood panelen hier aan voldoen, omdat zij aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Maar veel infrarood panelen hebben nog extra veiligheidsfuncties, zoals een oververhittingsbeveiliging, timer en kantelbescherming.

Kwaliteit en garantie van infrarood verwarming badkamer

Koop bij een betrouwbare fabrikant of leverancier en controleer of het infraroodpaneel van goede kwaliteit is en wordt geleverd met een garantieperiode. Dit geldt eigenlijk voor alle vormen van elektrische verwarming, maar zeker bij een vrij hoge investering zoals een infrarood paneel.

beste infrarood verwarming badkamer

Relevante studies

Misschien interessant

Naast deze Beste infrarood verwarming badkamer top 5, hebben we meer blogs online staan met daarin onze favoriete infrarood producten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van andere blogs!

Onze Interline Infraroodsauna's

Interline Ruby 1-persoons 2.0

Interline Ruby 1 persoons

Klein, compact en duurzaam. De Interline Ruby 1 persoons sauna is geschikt voor iedereen die heerlijk thuis wilt genieten
Interline Ruby 2-persoons

Interline Ruby 2 persoons

Samen genieten! Toch liever samen genieten, ga dan voor de 2 persoons infrarood sauna
Interline Ruby 2-persoons hoekmodel

Interline hoekmodel

Nog een mooie hoek over in het huis? dan is het interline hoekmodel de perfecte keuze