Beste infrarood spiegel 2024
18 januari 2024 

Beste infrarood spiegel 2024

Een spiegel met infrarood verwarming is wat mij betreft niet alleen super handig, het ziet er ook nog eens chique uit. Deze spiegels zijn de laatste jaren met name populair geworden vanwege het feit dat het om een drie in één product gaat en daarom ook minder ruimte in beslag neemt. Zo dient het als spiegel, verwarming en vaak ook als licht. Daarnaast zijn ze een energiezuiniger alternatief op badkamer verwarming. Maar wat is nou de beste infrarood spiegel? Ik zocht het uit!

Samenvatting beste infrarood spiegel

Heb je geen zin om de hele blog door te lezen, maar ben je wel benieuwd naar mijn favorieten? Hieronder lees je een samenvatting van mijn beste infrarood spiegel top 4. Bij het samenstellen van deze lijst heb ik vooral gelet op de volgende punten: prijs, LED verlichting, watt, benodigd vermogen, beschermingsgraad tegen water (IP waarde), ervaringen van anderen en mijn eigen ervaring.

beste infrarood spiegel

Quality Heating spiegel infrarood verwarming

Als je op zoek bent naar de beste infrarood spiegel, is deze Quality Smart Infrarood spiegel zeker het proberen waard. Het gaat zoals de naam al aangeeft om een slimme spiegel. Oftewel; infrarood panelen die je op afstand kunt bedienen. Je kunt de spiegel namelijk koppelen met je telefoon en op die manier ook de datum, het weer en de tijd op de spiegel programmeren.

Daarnaast zorgen de infrarood panelen er niet alleen voor dat de kamer warmer wordt, maar ook dat de spiegel niet beslaat wanneer je het in de badkamer ophangt. Super handig! Bovendien is het infrarood paneel en gehard glas waterbestendig (IP54-klasse), waardoor het veilig kan worden gebruikt in vochtige ruimtes zoals de badkamer.

Je kunt de spiegel overigens ook in de woonkamer ophangen. Het is heel stijlvol uitgerust met sfeervolle LED-verlichting rondom de randen, waardoor het een rustgevende en luxueuze sfeer creëert. In zowel je badkamer, slaapkamer als woonkamer. De verlichting kan worden bediend met een touch-schakelaar en helemaal worden aangepast naar je eigen behoeften.

Verder vond ik dat de spiegel gemakkelijk gemonteerd was. Vooral vanwege de meegeleverde onzichtbare bevestigingsbeugel en instructiehandleiding, waardoor het zelfs mij als leek lukte. Kortom, als je op zoek bent naar een goede infrarood spiegel, is de Quality Heating spiegel wat mij betreft zeker de juiste investering. Verkrijgbaar in diverse afmetingen.

Eigenschappen spiegel infrarood paneel

 • Type: badkamerspiegel met infrarood paneel
 • Materiaal: gehard glas
 • Watt: afhankelijk per maat, zie hieronder
 • Afmeting: 60 x 120 cm (500 watt), 60 x 60 cm (200 watt), 60 x 100 cm (350 watt)
 • Beschermingsgraad: IP54
 • Zonder verlichting badkamer: ja
 • Extra: ook met mobiel te bedienen, inclusief weerbericht, dimbaar licht, touchscreen, anti condens, 3 meter lang snoer
 • Garantie: 2 jaar

beste infrarood spiegel

Hofmayer infrarood spiegel

Ook de Hofmayer infrarood spiegel verdient zeker een plek in deze lijst met beste infrarood spiegels. Het gaat om een stijlvolle spiegel met infraroodverwarming dat ook weer smart is. Je kunt het dus net als de spiegel hierboven koppelen aan je telefoon, waardoor bepaalde gegevens op de spiegel worden afgebeeld. Denk aan het weerbericht, de tijd en de datum. Geschikt voor badkamer en woonkamer.

Wat mij het meest opviel aan deze spiegel is de sterkte van de stralingswarmte. Het verwarmt erg goed (in de badkamer) en is bovendien ook nog energiezuinig, omdat je niet de hele ruimte hoeft te verwarmen. Daarnaast zorgt de infraroodverwarming er natuurlijk voor dat je geen last meer hebt van een beslagen spiegel wanneer je de spiegel in de badkamer ophangt.

Maar het infrarood paneel is niet alleen functioneel, ook heel stijlvol. Met afgeronde hoeken en een randloze afwerking past het denk ik perfect in iedere ruimte. De spiegel met infraroodverwarming kan eenvoudig aan de muur worden gemonteerd met de meegeleverde bevestigingsmaterialen. Of worden neergezet op de bijgeleverde voetjes.

Met een ingebouwde thermostaat en de mogelijkheid om het paneel te bedienen en te programmeren via zowel een app, afstandsbediening als knoppen aan de zijkant, is het ook nog eens makkelijk in gebruik. Bovendien is dit infrarood paneel eenvoudig te installeren en dankzij de IPX3-classificatie ook geschikt om in vochtige ruimtes te gebruiken. Kortom, ook de Hofmayer spiegel is een aanrader!

Eigenschappen spiegel infrarood paneel

 • Type: badkamerspiegel met infrarood paneel
 • Materiaal: glas
 • Beschermingsgraad: IP63
 • Watt: 720 wattage
 • Aansluitspanning: niet bekend
 • Zonder verlichting badkamer: ja
 • Afmeting: 120 x 60 cm
 • Extra: met zowel mobiel als afstandsbediening te bedienen, touchscreen, anti condens
 • Garantie: 2 jaar

beste infrarood spiegel

Sanitairwinkel infrarood spiegel

De Adema Circle infrarood spiegel is niet alleen functioneel, maar voegt ook een vleugje stijl en sfeer toe. In tegenstelling tot de overige voorbeelden uit deze 'Beste infrarood spiegel top 4', heeft de Adema infraroodspiegel een ronde vorm (verkrijgbaar in diverse afmetingen). Dit geeft net weer een andere look aan je badkamer.

Wat ook weer opvalt aan deze spiegel met infraroodverwarming is de ingebouwde LED-verlichting langs de zijkant. Deze verlichting zorgt niet alleen voor extra licht, maar creëert ook een warme sfeer in je badkamer. Bovendien zorgt de spiegel zo voor een ruimtelijke effect door de muur naast de spiegel subtiel op te lichten.

Verder is de infraroodverwarming weer makkelijk te bedienen. Het reageert namelijk op beweging vanaf een afstand van 10 centimeter. Je hoeft de spiegel dus helemaal niet aan te raken. Zo blijft je spiegel lekker vrij van vingerafdrukken. De intensiteit van het licht (verlichting badkamer) kun je trouwens wel aanpassen. Door je vinger en paar seconden voor de sensor te houden, verandert het licht. Ideaal!

Naast de verlichting beschikt de Adema Circle spiegel ook over een handige verwarmingsfunctie om condensvorming na het douchen te voorkomen. Beslagen spiegels zijn dus verleden tijd. Kortom, ook de Adema infrarood spiegel hoort zeker tot onze infrarood spiegels favorieten.

Eigenschappen spiegel infrarood paneel

 • Type: badkamerspiegel met infrarood paneel
 • Materiaal: aluminium en glas
 • Beschermingsgraad: IP44
 • Watt: 30 watt
 • Aansluitspanning: 220-240V
 • Afmeting: 80x80x80 cm (diverse afmetingen)
 • Extra: met led verlichting, dimbaar, anti condens

beste infrarood spiegel

Livn infrarood spiegel

De Livn infrarood spiegel hoort ook thuis in deze Beste infrarood spiegel top 4. De spiegel met infraroodverwarming geeft zowel een comfortabele warmte af als licht en natuurlijk een spiegel functie. In slecht een paar minuten zorgt de spiegel voor een aangename warmte. Maar het voorkomt ook condensvorming, vochtproblemen en droge lucht.

De spiegel is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch mooi vormgegeven vind ik. De dimbare LED-verlichting rondom de spiegel zorgt voor meer sfeer in je badkamer. Zeker omdat je het witte licht kan veranderen in warm licht. Iets wat ik persoonlijk erg mooi vind. Niet alleen omdat je met warm licht minder ziet dat je de badkamer weer moet schoonmaken :P maar ook omdat het gezelliger oogt.

Verder is het ontwerp ruimtebesparend, waardoor het perfect past in verschillende interieurstijlen. Kortom, de Livn infrarood spiegel met LED-verlichting biedt niet alleen praktische voordelen, maar ook een luxueuze een stijlvolle toevoeging aan iedere kleine (max 10m2) ruimte.

Eigenschappen spiegel infrarood paneel

 • Type: badkamerspiegel met infrarood paneel
 • Materiaal:
 • Beschermingsgraad:
 • Watt: 270 watt
 • Afmeting: 80x60 cm (diverse afmetingen)
 • Extra: met led verlichting, dimbaar, anti condens

beste infrarood spiegel

Wat is een infrarood spiegel?

Een infrarood spiegel wordt ook wel een spiegel infrarood paneel of spiegel infrarood verwarming genoemd. Het is een vrij innovatieve verwarming oplossing die zowel functioneel als esthetisch is.

Infrarood spiegels zijn uitgerust met speciale infrarood verwarmingselementen. Deze elementen stralen infraroodwarmte uit dat vrijwel direct wordt geabsorbeerd door objecten en mensen in de badkamer. Dit zorgt voor een efficiënte en comfortabele warmtebron.

De infrarood spiegels maken hierbij gebruik van een zogeheten infrarood paneel dat is voorzien van infraroodverwarmingselementen. Deze elementen producten warmte, zodra ze aan worden gezet. In het geval van een infrarood spiegel wordt dit paneel achter de spiegel geplaatst, waardoor de warmte gelijkmatig wordt verspreid over het oppervlak van de spiegel.

Door het infraroodpaneel achter een spiegel te plaatsen, kan de warmte namelijk gelijkmatig worden verspreid over het oppervlak van de spiegel. Verder bevatten sommige infrarood spiegels ingebouwde LED-verlichting. Dit zorgt niet alleen voor extra functionaliteit, maar geeft de spiegel ook nog een mooie en vooral chique uitstraling. Alsof je in een hotel bent.

Kortom, een infrarood spiegel combineert de functies van een spiegel en een verwarmingspaneel, waardoor het een veelzijdige en efficiënte oplossing is voor het verwarmen van ruimtes terwijl het ook dienst doet als functioneel meubelstuk.

beste infrarood spiegel

Voordelen spiegel met infrarood verwarming

Een spiegel met infrarood verwarming in de badkamer heeft verschillende voordelen ten opzichte van spiegels die dit niet hebben. Toch verschillen deze voordelen per badkamer en zijn ze natuurlijk ook afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Hieronder vind je de voordelen die ik zelf zie in infrarood spiegels.

Infrarood spiegels beslaan niet

Wat voor mij het grootste voordeel is aan een infrarood spiegel, is dat een beslagen spiegel na een warme douche verleden tijd is. De warmte van het infrarood paneel zorgt er namelijk voor dat het spiegeloppervlakte opwarmt en dus niet de mogelijkheid krijgt om te beslaan. Op die manier kun je na het douchen meteen in de spiegel kijken. Wat ik (als make up drager) erg handig vind.

Infrarood spiegels geven warmte af

Een spiegel met infrarood verwarming geeft ook warmte af. Het licht uit de infrarood panelen is namelijk heet. Dit zorgt er niet alleen voor dat je spiegel niet beslaat, maar ook voor een volledige verwarming. Wat natuurlijk fijn is als je uit een koude douche stapt. Wat het eigenlijk een soort drie in één spiegel maakt: verwarming, verlichting badkamer en spiegel. En dan ook nog strak vormgegeven.

Infrarood spiegels besparen ruimte

Een ander voordeel aan infrarood spiegels is dat het ruimte kan besparen in je badkamer. Zoals ik hierboven ook al aangaf zijn er infrarood spiegels te koop met een hoog aantal watt, waardoor de badkamerspiegel een warmte uitstraalt in de badkamer. Dit zou volgens sommige fabrikanten zorgen dat je geen verwarming meer hoeft aan te schaffen. Toch ben ik het hier niet helemaal mee eens. Een verwarming kan namelijk aanzienlijk warmer worden dan infrarood spiegels.

Infrarood spiegels zijn stijlvol

Een badkamerspiegel met infrarood verwarming is vrij modern. Om die reden zien infrarood spiegels er vaak stijlvol uit. Ze zijn beschikbaar in verschillende ontwerpen, waardoor ze in vrijwel ieder interieur passen. Bovendien hebben veel infraroodspiegels ook nog een ingebouwde led verlichting. Dit maakt de spiegel nog moderner. Er zijn zelfs infrarood spiegels die het weerbericht laten zien. Weet je meteen wat je die dag aan moet!

Infrarood spiegels zijn energiezuiniger

Een ander groot voordeel is dat het spiegel infrarood paneel zuiniger is dan een verwarming. Om gebruik te maken van infrarood spiegels hoef je de centrale verwarming niet aan te zetten. Hierdoor verbruikt een infrarood verwarming ook aanzienlijk minder. Ondanks dat kunnen infrarood spiegels wel een aangename warmte afgeven.

beste infrarood spiegels

Waarop letten spiegel met infrarood paneel kopen?

Bij het kopen van een spiegel met een infrarood paneel zijn er verschillende belangrijke punten om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt:

Grootte en vorm

Overweeg de afmetingen en vorm van de spiegel die het beste past bij de ruimte waarin je deze wilt plaatsen. Meet de beschikbare ruimte zorgvuldig op om ervoor te zorgen dat de spiegel goed past en niet te groot of te klein is voor de omgeving. Ook kun je sommige infrarood spiegels zowel horizontaal als verticaal ophangen. Terwijl anderen maar op één manier bevestigd kunnen worden.

Verlichting badkamer of woonkamer

Controleer welke verlichtingsopties beschikbaar zijn op de spiegel. Sommige modellen hebben ingebouwde LED-verlichting langs de randen voor extra helderheid en sfeer. Wat extra sfeer geeft. Ook kun je bij sommige infrarood spiegels zelf de licht kleur bepalen. Denk aan warm of wit licht. Verder hebben sommige een dubbele schakelaar, terwijl ander spiegels werken met touch.

Verwarmingselement van spiegel infrarood verwarming

Als de spiegel een verwarmingselement heeft om condensvorming te voorkomen, controleer dan of dit goed functioneert. Maar ook of het voldoende warmte afgeeft voor de grootte van de spiegel en de ruimte waarin deze wordt geplaatst. Meestal kun je dit controleren door naar de ervaringen van anderen te kijken.

Bedieningsgemak van spiegel infrarood verwarming

Ik zou ook letten op de manier waarop de spiegel kan worden bediend. Sommige modellen hebben een infraroodsensor waarmee je de verlichting en verwarming gemakkelijk kunt regelen zonder de spiegel aan te raken. Je hoeft alleen maar zelf voor de sensor te staan. Terwijl anderen bedient worden door een enkele of dubbele schakelaar. Of vanaf je mobiel of afstandsbediening.

beste infrarood spiegel

Kwaliteit en duurzaamheid van spiegel infrarood paneel

Controleer ook de kwaliteit van het materiaal waaruit de spiegel is gemaakt. Evenals de duurzaamheid van het infrarood paneel. Zo is gehard glas steviger dan enkel niet gehard glas. Ook kun je kijken naar de IP waarde. Die de sterkte van het glas aangeeft.

Installatiegemak van spiegel infrarood verwarming

Bekijk hoe de spiegel kan worden geïnstalleerd. Sommige modellen worden geleverd met alle benodigde bevestigingsmaterialen en instructies voor eenvoudige installatie. Terwijl andere spiegels met infraroodverwarming juist weer professionele installatie vereisen. Alle voorbeelden uit deze beste infrarood spiegel top 4 zijn zelf te monteren.

Uiterlijk van spiegel infrarood paneel

Dit is misschien niet het belangrijkste als je op zoek bent naar de beste infrarood spiegel, maar het is wel mooi meegenomen als je spiegel met infrarood panelen strak vormgegeven is. Denk hierbij aan: randloze panelen, en een eventuele bijgeleverde onzichtbare bevestigingsbeugel.

beste infrarood spiegel

Relevante bronnen

Misschien interessant

Naast deze beste infrarood spiegel top 5, staan er meer blogs online met daarin onze favorieten infrarood producten. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van andere blogs!

Onze Interline Infraroodsauna's

Interline Ruby 1-persoons 2.0

Interline Ruby 1 persoons

Klein, compact en duurzaam. De Interline Ruby 1 persoons sauna is geschikt voor iedereen die heerlijk thuis wilt genieten
Interline Ruby 2-persoons

Interline Ruby 2 persoons

Samen genieten! Toch liever samen genieten, ga dan voor de 2 persoons infrarood sauna
Interline Ruby 2-persoons hoekmodel

Interline hoekmodel

Nog een mooie hoek over in het huis? dan is het interline hoekmodel de perfecte keuze