Beste infrarood lamp (top 4)
25 januari 2024 

Beste infrarood lamp (top 4)

Een infraroodlamp gebruiken kan meerdere voordelen bieden. Zo zorgen de meeste infraroodlampen stress vermindering, pijn verlichting, vermindering van spierpijn en vermindering van pijnlijke gewrichten. Maar waar let je op bij een infraroodlamp kopen? En wat is de beste infraroodlamp van dit moment? Ik ging op onderzoek uit!

Samenvatting beste infrarood lampen 2024 (top 4)

Heb je geen zin om de hele blog door te lezen? Hieronder vind je een samenvatting van mijn Beste infrarood lamp top 4!

beste infrarood lamp

Beurer il 35 infraroodlamp

Wil je de beste infraroodlamp kopen, maar liever niet teveel geld uitgeven? Dan is de Beurer il 35 infraroodlamp een goed optie! Wat deze rode lamp onder andere opvallend maakt, is het gebruiksgemak. Zo kun je dankzij de traploos verstelbare kap eenvoudig de hoek van de warmteafgifte aanpassen.

En zorgt de timer met automatische uitschakeling voor een veilige en precieze behandeling. Met een maximale behandeltijd van 15 minuten kun je de sessies moeiteloos beheren. Daarnaast is de infraroodlamp uitgerust met keramisch glas. Dit zorgt voor intense en veilige infrarood straling met 100% UV-bescherming.

Bovendien zorgt het compacte formaat ervoor dat je de lamp gemakkelijk kunt opbergen en weer tevoorschijn kunt halen. Wat mij betreft dus een goede en betaalbare infraroodlamp!

Kenmerken

 • Type: infrarood warmtelamp
 • Watt: 150 watt
 • Golflengte: 1100nm
 • Afmeting: 14.5 x 22.0 x 17.5 cm
 • Extra: timer, inclusief bril, oververhittingsbeveiliging
 • Garantie: 3 jaar

beste infrarood lamp

Beurer IL 50 Infraroodlamp

Ook de Beurer IL 50 infraroodlamp is een goed optie als je op zoek bent naar de beste infraroodlamp. Het heeft een bestralingsoppervlakte van 30 bij 40 centimeter, waardoor je heerlijk kunt genieten van de warmte. Daarnaast biedt de rode lamp allerlei handige extra's.

Zo is de kop traploos verstelbaar, kun je hoek van de lamp helemaal naar wens aanpassen, bevat het een automatische uitschakeling functie, een krachtige lamp van 300 watt, keramisch glas, 100% UV bescherming, actieve ventilatie en een licht gewicht.

Je kunt de infraroodlamp gebruiken bij zowel verkoudheid, spierspanning of gewoon even behoefte hebt aan wat ontspanning. Kortom, ook de Beurer IL 50 lamp is zeker het proberen waard!

Kenmerken

 • Type: infrarood verwarming lamp
 • Watt: 300 watt
 • Golflengte: 1250nm
 • Afmeting: 27.0 x 28,5 x 19.5 cm
 • Extra: verstelbare kap van 0 - 50 graden, timer met automatische uitschakeling, actieve ventilatie
 • Garantie: 3 jaar

beste infrarood lamp

Liroma infraroodlamp

Een rode lamp die ook een plek verdient in deze Beste infraroodlamp top 4 is de Liroma infraroodlamp. Een belangrijk kenmerk van de Liroma Infraroodlamp is de IR-A golflengte van 1250 nm. Wat zorgt voor een diepgaande werking van rood licht therapie tot ongeveer 6 mm in de huid. Dit bevordert niet alleen het verlichten van pijn, maar ook de genezing van verschillende aandoeningen.

Maar wat maakt deze lamp nou beter? Wat mij betreft heeft de lamp meerdere extra voordelen. De dubbel-laagse lampenkap beschermt tegen brandwonden, terwijl het 360 graden ventilatieontwerp de levensduur van de lamp verlengt door de temperatuur van de lampbehuizing te verlagen.

Bovendien is de lamp voorzien van handige functies zoals een afstandsbediening, temperatuurregeling, in hoogte verstelbaar, 360 graden rotatie en een flexibele draaiarm.. De mogelijkheid om de lamp 360 graden te draaien en in hoogte te verstellen, zorgt ervoor dat je ieder plekje van je lichaam kunt behandelen.

Je hoeft je trouwens geen zorgen te maken over instabiliteit. De stevige zinklegering zorgt ervoor dat de lamp stabiel blijft staan en niet omvalt. Terwijl de intensiteit naar wens kan worden ingesteld voor een gepersonaliseerde rood licht therapie behandeling. Kortom, een goede infrarood lamp!

Kenmerken

 • Type: infraroodlamp
 • Watt: 300 watt
 • Golflengte: IR A
 • Afmeting: 160 cm max
 • Extra: Verstelbare hoogte, 360 graden rotatie, afstandsbediening, timer
 • Garantie: 2 jaar

beste infrarood lamp

Liroma infraroodlamp

De Liroma infraroodlamp is ook een goede optie als je op zoek bent naar de beste infraroodlamp. Geschikt voor verschillende therapeutische behoeften. Variërend van het verlichten van spier- en gewrichtspijn tot het bevorderen van een goede nachtrust. Het kan allemaal!

Een opvallend kenmerk aan deze infraroodlamp zijn de vier verschillende golflengten. Hierbij gaat het om zowel infrarood licht tot nabij-infrarood licht, waardoor het voor verschillende doeleinden kan worden ingezet. Denk aan: spierpijn, verkoudheid, gewrichtspijn, stress, en zelfs huidklachten.

Een ander belangrijk voordeel van de Liroma LED-infraroodlamp is het gebruik van LED-technologie in plaats van traditionele gloei- of halogeenlampen. Dit zorgt niet alleen voor een efficiënter energieverbruik, maar zorgt ook voor een langere levensduur, minder gevoeligheid voor oververhitting en een flikkervrije verlichting.

Ook bevat de lamp allerlei extra functies, zoals een gemakkelijk draag- en verplaatsbaar ontwerp, meegeleverde bedieningspaneel, een deurhanger, katrol ophangsysteem voor hoogtebepaling en beschermingsbril, waardoor de totale ervaring van de rood licht therapie nog completer wordt.

Kenmerken

 • Type: LED Infraroodlamp
 • Watt: 300 watt
 • Golflengte: 4 golflengtes (630 - 850 nm)
 • Afmeting: onbekend
 • Extra: waterbestendig, makkelijk te dragen, katrol ophangsysteem, beschermingsbril
 • Garantie: 2 jaar

beste infrarood lamp

Wat is een infrarood lamp?

Een infraroodlamp is een bepaald type lamp dat, zoals de naam al aangeeft, infraroodstraling uitstraalt. Infraroodstraling is een vorm van elektromagnetische straling met golflengtes langer dan die van zichtbaar licht, maar korter dan die van microgolven. Het licht zijn wij niet met het menselijk oog.

Infrarood straling staat bekend om het vermogen om warmte te genereren wanneer het in contact komt met oppervlakken. Om die reden worden infrarood lampen ook wel gebruikt voor therapeutische doeleinden. Denk hierbij aan± het verlichten van spierpijn, het genezen van blessures, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloedsomloop.

Maar infrarood lampen worden ook gebruikt in industriële processen. Zoals in infraroodverwarming toestellen en in de voedselverwerking om voedsel te drogen of te bakken. Je hebt verschillende type infraroodlampen. Variërend van kleine draagbare apparaten tot grotere vaste lampen. Net als lange en korte golf infraroodlampen.

beste infrarood lamp

Voordelen infrarood lampen

Een infraroodlamp gebruiken heeft meerdere voordelen. Dit voordeel hangt af van de type infrarood lamp, maar natuurlijk ook waarvoor je de infrarood lamp gaat gebruiken. Hieronder heb ik de voordelen van infraroodlampen op een rijtje gezet. Dit zijn voordelen die ik er zelf in zie:

1. Pijnverlichting

Infraroodstraling kan diep doordringen in de huid en spieren, waardoor het een effectief hulpmiddel kan zijn voor pijnverlichting van spieren en gewrichten. Ook kan het rode licht helpen bij het verminderen van ontstekingen, het ontspannen van stijve spieren, het verminderen van spierpijn en sneller herstel van blessures.

2. Verbeterde bloedsomloop

Infraroodlampen kunnen mogelijk ook de bloedsomloop verbeteren door de bloedvaten te verwijden en de bloedstroom te verhogen. De warmte dringt in de bovenste huidlagen. Wat kan kan helpen bij het leveren van voedingsstoffen en zuurstof aan de weefsels. Maar ook het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam.

3. Versnelling van genezingsprocessen

Infraroodtherapie kan mogelijk ook het genezingsproces van blessures, wonden en operaties versnellen. Dit doet een infraroodlamp vooral door de doorbloeding te verbeteren en celregeneratie te stimuleren. De warmte verbetert de bloedcirculatie en bevordert de groei van nieuwe cellen aanmoedigt. Wat kan resulteren in een snellere genezing van het beschadigde weefsel.

4. Stressvermindering

Een infraroodlamp kopen kan ook helpen bij stress. Infraroodwarmte zorgt namelijk direct voor ontspannen van je lichaam en zo indirect voor het verminderen van stress. De warmte uit de infraroodlamp geeft zowel fysieke als mentale ontspanning. Een beetje vergelijkbaar met de eerste zonnestralen. Deze warmte geeft onbewust ook vaak ontspanning.

5. Verbeterde huidconditie

Volgens sommige studies kan een infraroodlamp gebruiken ook de collageen productie stimuleren. Wat resulteert in een verbeterde huidelasticiteit. Dit vermindert rimpels. Bovendien kan de infraroodlamp zo bijdragen aan het verminderen van acne en het bevorderen van een algemeen gezondere huidconditie.

6. Veilig en makkelijk in gebruik

Infraroodlampen zijn ook een goede optie als het gaat om veilige en handige therapieën. Ze brengen namelijk, in tegenstelling tot sommige andere behandelingen, geen vervelende bijwerkingen met zich mee. Bovendien kun je het overal gebruiken. Of je nu thuis bent of in een professionele omgeving. Plus, ze zijn draagbaar, dus je kunt die ontspannende sessies overal laten plaatsvinden waar je maar wilt.

beste infrarood lamp

Wat zijn lange golf infraroodlampen?

Infraroodlampen zijn verkrijgbaar met een korte golf infrarood en lange golf infrarood. Lange golf infraroodlampen, ook wel bekend als ver-infraroodlampen, produceren infraroodstraling met golflengtes tussen 3 en 1000 micrometer. Deze straling heeft specifieke eigenschappen en toepassingen die verschillen van kortere golflengtes en dat geeft verschillende voordelen:

Lange golf infrarood = diepere doordringing

Lange golf infraroodstraling kan dieper doordringen in de huid en weefsels dan korte golf infraroodlampen, waardoor het als een effectievere optie wordt gezien voor verschillende doeleinden op therapeutisch gebied. Deze infraroodlamp kan namelijk spierweefsel en gewrichten bereiken en zo pijn verlichten, ontstekingen verminderen en genezing te bevorderen.

Lange golf infrarood = verbeterde bloedcirculatie

Met lange golf infraroodstraling kun je echt een boost geven aan je bloedcirculatie. Het helpt door je bloedvaten te openen en de doorbloeding te stimuleren. Dit betekent niet alleen verlichting van die vervelende spierspanning, maar het kan ook het genezingsproces versnellen en je algehele gevoel verbeteren.

Lange golf infrarood = diepe ontspanning

De warmte uit de infraroodlamp geeft vaak een diepe staat van ontspanning. Dit kan enorm helpen bij het verminderen van stress, het verbeteren van de slaapkwaliteit en het stimuleren van een algemeen gevoel van welzijn. Je merkt dit eigenlijk vrijwel direct als je een infraroodlamp gaat gebruiken.

Lange golf = veelzijdige toepassingen

Lange golf infraroodlampen worden gebruikt voor verschillende toepassingen, waaronder therapeutische behandelingen, wellnesscentra, sportgeneeskunde, fysiotherapie, en zelfs in de landbouw- en industriële sector voor het drogen en verwarmen van materialen.

beste infrarood lamp

Relevante bronnen

Misschien interessant

Naast deze beste infrarood lamp top 4, staan er meer blogs online met daarin onze favorieten infrarood producten. Hieronder vind je er een aantal!

Onze Interline Infraroodsauna's

Interline Ruby 1-persoons 2.0

Interline Ruby 1 persoons

Klein, compact en duurzaam. De Interline Ruby 1 persoons sauna is geschikt voor iedereen die heerlijk thuis wilt genieten
Interline Ruby 2-persoons

Interline Ruby 2 persoons

Samen genieten! Toch liever samen genieten, ga dan voor de 2 persoons infrarood sauna
Interline Ruby 2-persoons hoekmodel

Interline hoekmodel

Nog een mooie hoek over in het huis? dan is het interline hoekmodel de perfecte keuze